Europese Commissie stelt European Year of Rail-playlist samen

Rail Cargo Austria AG E- Lok 1016 Taurus mit Gueterwaggons

Als onderdeel van het Europees jaar van het Spoor heeft de Europese Commissie een afspeellijst in het leven geroepen op muziek streamingdienst Spotify. Alle lidstaten konden een treinnummer voordragen, zodoende staan er 26 spoorgerelateerde nummers in de lijst.

Om de trein onder de aandacht te brengen van het grote publiek wordt geen middel geschuwd door de Europese Commissie. Als onderdeel van de wereldwijde mediacampagne: 2021 is het Europese Jaar van het Spoor, is een 26 nummers tellende playlist samengesteld spoorgerelateerde muziek. “Treinen zijn een van de veiligste en meest duurzame vervoermiddelen die regio’s en mensen in heel Europa en daarbuiten met elkaar verbinden. Laat de reis beginnen met muziek”, valt in de introductie te lezen.

TEE 2.0

De lijst trapt af met het nummer Trans Europe Express uit 1977 van de Duitse band Kraftwerk, vernoemd naar de legendarische internationale trein die vanaf de jaren vijftig de belangrijkste steden van Europa met elkaar verbond en nu nieuw leven ingeblazen lijkt te worden door het Duitse ministerie van Verkeer en Deutsche Bahn.

Florian Böhm van het Bundesministerium für Verkehr und Digitale Infrastructur (BVMI) geeft op 30 maart een presentatie over deze TEE 2.0 tijdens RailTech Europe. Kijk voor meer informatie over dit digitale congres en gratis registratie op www.railtechlive.com. Op de eerste congresdag van het driedaagse, online evenement is veel aandacht voor het Europese jaar van het Spoor. Met een brede vertegenwoordiging vanuit de Europese Commissie (Elisabeth Werner, Diederik Samsom, Catherine Trautmann en Matthias Ruete), de Nederlandse overheid (Staatssecretaris IenW Stientje van Veldhoven, Hinne Groot ministerie IenW) en de spoorsector zelf (Siemens, Plasser & Theuer, Infrabel, ProRail).

Guus Meeuwis

Nederland is in de spoorhitlijst vertegenwoordigd met Per spoor (Kedeng Kedeng) van Guus Meeuwis & Vagant. Andere bekende namen in de lijst zijn Abba met Another town, Another train, Train van Paul Kalkbrenner en Poor Paddy on the railway van The Dubliners. Bekijk hier de Spotify playlist European Year of Rail. 

Lees ook:

Auteur: Paul van den Bogaard

Paul van den Bogaard is redacteur van SpoorPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Europese Commissie stelt European Year of Rail-playlist samen | SpoorPro.nl

Europese Commissie stelt European Year of Rail-playlist samen

Rail Cargo Austria AG E- Lok 1016 Taurus mit Gueterwaggons

Als onderdeel van het Europees jaar van het Spoor heeft de Europese Commissie een afspeellijst in het leven geroepen op muziek streamingdienst Spotify. Alle lidstaten konden een treinnummer voordragen, zodoende staan er 26 spoorgerelateerde nummers in de lijst.

Om de trein onder de aandacht te brengen van het grote publiek wordt geen middel geschuwd door de Europese Commissie. Als onderdeel van de wereldwijde mediacampagne: 2021 is het Europese Jaar van het Spoor, is een 26 nummers tellende playlist samengesteld spoorgerelateerde muziek. “Treinen zijn een van de veiligste en meest duurzame vervoermiddelen die regio’s en mensen in heel Europa en daarbuiten met elkaar verbinden. Laat de reis beginnen met muziek”, valt in de introductie te lezen.

TEE 2.0

De lijst trapt af met het nummer Trans Europe Express uit 1977 van de Duitse band Kraftwerk, vernoemd naar de legendarische internationale trein die vanaf de jaren vijftig de belangrijkste steden van Europa met elkaar verbond en nu nieuw leven ingeblazen lijkt te worden door het Duitse ministerie van Verkeer en Deutsche Bahn.

Florian Böhm van het Bundesministerium für Verkehr und Digitale Infrastructur (BVMI) geeft op 30 maart een presentatie over deze TEE 2.0 tijdens RailTech Europe. Kijk voor meer informatie over dit digitale congres en gratis registratie op www.railtechlive.com. Op de eerste congresdag van het driedaagse, online evenement is veel aandacht voor het Europese jaar van het Spoor. Met een brede vertegenwoordiging vanuit de Europese Commissie (Elisabeth Werner, Diederik Samsom, Catherine Trautmann en Matthias Ruete), de Nederlandse overheid (Staatssecretaris IenW Stientje van Veldhoven, Hinne Groot ministerie IenW) en de spoorsector zelf (Siemens, Plasser & Theuer, Infrabel, ProRail).

Guus Meeuwis

Nederland is in de spoorhitlijst vertegenwoordigd met Per spoor (Kedeng Kedeng) van Guus Meeuwis & Vagant. Andere bekende namen in de lijst zijn Abba met Another town, Another train, Train van Paul Kalkbrenner en Poor Paddy on the railway van The Dubliners. Bekijk hier de Spotify playlist European Year of Rail. 

Lees ook:

Auteur: Paul van den Bogaard

Paul van den Bogaard is redacteur van SpoorPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.