Spoorwerk_ijsselmonde, nov. 2020

Spoorwerk Rotterdam duurt langer dan gepland

Door tegenvallers bij het vervangen en verwijderen van wissels, loopt een deel van het omvangrijke spoorproject in Rotterdam IJsselmonde vertraging op. Daardoor kon het treinverkeer tussen Zwijndrecht en Rotterdam Centraal op maandag 16 november nog niet worden opgestart. ProRail verwacht dat dit in de loop van de dag wel gaat gebeuren.

De spoorbeheerder startte op 7 november met grootscheepse werkzaamheden aan het spoor rond Rotterdam Centraal en de plaatsing van windschermen op de HSL. Bij de grootste klus, het vervangen en verwijderen van wissels, kampt ProRail met tegenvallers. Zo is de aannemer meer tijd kwijt aan kabelwerk en het stabiel leggen van het spoor dan gedacht. Bij IJsselmonde worden onder andere veertien wissels vernieuwd en zestien wissels verwijderd.

Windschermen

Naast het werk aan de wissels op de sporen bij IJsselmonde werkt ProRai tot en met woensdag 18 november ook aan het plaatsen van windschermen op de HSL. Dit is volgens planning. Dat betekent dat er dinsdag en woensdag geen treinen rijden via de HSL tussen Rotterdam Centraal en Breda. Het treinverkeer loopt op dagen enkel via Dordrecht in een aangepaste dienstregeling. Op donderdag 19 november zijn beide sporen weer in gebruik en rijden de treinen volgens de reguliere dienstregeling.

Lees ook:

Auteur: Paul van den Bogaard

Paul van den Bogaard is redacteur van SpoorPro.

2 reacties op “Spoorwerk Rotterdam duurt langer dan gepland”

Pat Rick|16.11.20|11:35

Goed om windschermen voor de HSL nu te plaatsen. De dienstregeling is nu toch uiterst minimaal

Ernst Kleinpenning|16.11.20|11:59

“ProRail verwacht dat dit in de loop van de dag wel gaat gebeuren”. Update: De treindienst was om 10.45 uur opgestart.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.