Passerende goederentrein station Breda

Movares start met vervolgopdrachten Meerjarenprogramma Geluidsanering

Movares start met dBvision aan twee grote deelopdrachten in het kader van het Meerjarenprogramma Geluidsanering (MJPG). Het gaat hierbij om de uitvoering van akoestische onderzoeken, het opstellen van saneringsplannen en het maken van ontwerpen voor geluidsmaatregelen.

ProRail en Rijkswaterstaat voeren het programma uit in opdracht van het ministerie van IenW. Bij het MJPG worden maatregelen genomen om geluidshinder bij het spoor en rijkswegen terug te brengen tot de wettelijke normen. Movares is betrokken bij geluidsprojecten voor beide beheerders.

Proces

Het team dat zich gaat bezighouden met het Meerjarenprogramma Geluidsanering heeft een speciaal proces opgetuigd om de deelopdrachten ook tijdens de coronacrisis goed te laten verlopen. Het MJPG-team van Movares bestaat uit ruim veertig medewerkers, waaronder mensen van Movares, ProRail en dBvision. Deze werken intensief samen door middel van een scrumwerkwijze.

Tot voor kort zaten ze in één gezamenlijke ruimte met dagelijks gezamenlijke opstart- en afrondmomenten. Dat gebeurt niet meer. De werkzaamheden zijn in kaart gebracht met een online, realtime dashboard, wat alle projectdeelnemers bijhouden. Dit dashboard is voortduren te volgen door elk teamlid, meldt Movares op haar website.

Meerjarenprogramma Geluidsanering

Om geluidshinder te voorkomen en beperken is de overheid in 2012 het Meerjarenprogramma Geluidsanering (MJPG) gestart. Dit programma wordt uitgevoerd door ProRail en Rijkswaterstaat, in opdracht van het ministerie van IenW. De uitvoering gebeurt in stappen, te beginnen met die woningen en locaties, waar de geluidsbelasting het hoogst is; meer dan 75 decibel. Movares is betrokken bij zowel het MJPG-project van RWS als het MJPG-project van ProRail.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.