Stationsklok

ProRail start fotowedstrijd voor stationsklokken

ProRail is een fotowedstrijd gestart, waarbij de spoorbeheerder twee echte stationsklokken weg geeft en zes centraal bediende treinaanwijzers. Alle stationsklokken in Nederland worden langzaam maar zeker vervangen, vandaar dat ProRail deze actie bedacht.

De centraal bediende treinaanwijzers, ook wel CTA-bakken genoemd, zijn 270x60x80 centimeter en wegen ongeveer 50 kilo. Van de zes CTA-bakken die wij weggeven zijn er vijf met klok en eentje zonder klok. Het is niet meer mogelijk om de tijd of informatie op de klokken en treinaanwijzers te zien, dus het is puur decoratief.

Fotowedstrijd

ProRail vraagt geïnteresseerden om een mooie of grappige foto of selfie te maken bij station Arnhem Centraal. Om kan te maken kunnen zij deze delen Facebook, Twitter en Instagram en met ProRail. Daarbij dienen de volgende hashtags gebruikt te worden: #stationArnhem #ProRail #win.

ProRail vraagt verder de tweets over de actie te retweeten en zelf een leuke tweet te plaatsen over station Arnhem waarin dezelfde drie hashtags worden gebruikt. Onder deze groei wordt één klok en één CTA verloot. Vervolgens worden onder alle inzendingen één klok en vijf centraal bediende treinaanwijzer verloot. Meedoen kan tot en met 26 november. Daarna worden de winnaars bekendgemaakt via een blog en social media.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.