Euregiobahn,

Limburg wil nieuwe treinverbinding Heerlen-Aken

De Provincie Limburg en de Duitse vervoersautoriteit Nahverkehr Rheinland (NVR) willen snel een akkoord over een nieuwe treinverbinding tussen Heerlen en Aken. Er moet een alternatief komen, omdat de huidige Euregiobahn eind dit jaar stopt met haar activiteiten. De Euregiobahn is een netwerk van grensoverschrijdende stoptreinen van de Deutsche Bahn.

Provincie Limburg en de Duitse vervoersautoriteit vinden dat er alles aan gedaan moet worden om een nieuwe verbinding te realiseren tussen Aken en Heerlen. Die verbinding moet vooruitlopen op een intercityverbinding tussen Eindhoven, Heerlen en Aken.

Intercityverbinding

Op dit moment is er al een intercityverbinding tussen Eindhoven en Heerlen. Reizigers die naar Aken willen gaan moeten daarvoor in Heerlen overstappen. Als deze intercity doorrijdt naar Aken kan de reistijd met een half uur worden verkort.De NS heeft van het Rijk inmiddels een zware inspanningsverplichting opgelegd gekregen op een intercityverbinding naar het station Aachen Hauptbahnhof te realiseren.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Limburg wil nieuwe treinverbinding Heerlen-Aken | SpoorPro.nl
Euregiobahn,

Limburg wil nieuwe treinverbinding Heerlen-Aken

De Provincie Limburg en de Duitse vervoersautoriteit Nahverkehr Rheinland (NVR) willen snel een akkoord over een nieuwe treinverbinding tussen Heerlen en Aken. Er moet een alternatief komen, omdat de huidige Euregiobahn eind dit jaar stopt met haar activiteiten. De Euregiobahn is een netwerk van grensoverschrijdende stoptreinen van de Deutsche Bahn.

Provincie Limburg en de Duitse vervoersautoriteit vinden dat er alles aan gedaan moet worden om een nieuwe verbinding te realiseren tussen Aken en Heerlen. Die verbinding moet vooruitlopen op een intercityverbinding tussen Eindhoven, Heerlen en Aken.

Intercityverbinding

Op dit moment is er al een intercityverbinding tussen Eindhoven en Heerlen. Reizigers die naar Aken willen gaan moeten daarvoor in Heerlen overstappen. Als deze intercity doorrijdt naar Aken kan de reistijd met een half uur worden verkort.De NS heeft van het Rijk inmiddels een zware inspanningsverplichting opgelegd gekregen op een intercityverbinding naar het station Aachen Hauptbahnhof te realiseren.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.