Wegwijs in Railgoederenvervoer, kaft, boek

Boek brengt markt spoorgoederenvervoer in kaart

Schrijver Gerrit Nieuwenhuis heeft het boek Wegwijs in Railgoederenvervoer uitgebracht. In het boek wordt ingegaan op de organisatie, de praktijk en de belangrijkste recente ontwikkelingen van het spoorgoederenvervoer.

In de markt van het spoorgoederenvervoer hebben er de afgelopen twee decennia belangrijke veranderingen plaatsgevonden. De Europese Unie kwam met wetgeving om de rol van nationale overheden kleiner te maken en marktwerking te bevorderen.

Markt spoorgoederenvervoer

In Wegwijs in Railgoederenvervoer is ingespeeld op de behoefte om inzicht te krijgen in de structuur, de werking en de ontwikkelingen in de markt van het spoorgoederenvervoer.

Gerrit Nieuwenhuis studeerde ruimtelijke economie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Van 1984 tot en met 2001 werkte hij bij NS, hoofdzakelijk in het goederenvervoer. Sinds 2001 is hij werkzaam als freelance consultant op het gebied van het railgoederenvervoer en het intermodaal vervoer.

Marktverkenningen

Nieuwenhuis was betrokken bij praktische projecten, zoals marktverkenningen voor nieuwe spoorwegmaatschappijen en bij vraagstukken van wetenschappelijke aard. Momenteel is hij werkzaam als docent logistiek aan de Hogeschool Rotterdam.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.