ICNG bij Hulten

ANWB: meer treinen in weekenden en vakantieperiodes

NS heeft behalve voor de reguliere dienstregeling ook ICNG's nodig voor de opleiding van machinisten. Rob Dammers

De ANWB dringt er in een brief aan demissionair staatssecretaris Vivianne Heijnen van Infrastructuur en Waterstaat op aan om de dienstregeling van NS te verbeteren in de weekenden en vakantieperiodes. Reizigers die dan zijn aangewezen op de trein zijn nu kind van de rekening: de dienstregeling wordt in deze periodes versoberd en onderhoud aan het spoor wordt juist op deze tijdstippen verricht. “Dit gebeurt veelal zonder acceptabele alternatieven qua reisduur.”

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. Ook krijgt u €100 korting op het SpoorPro Seminar ‘Elektrisch werken aan het spoor’.

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Jeroen Baldwin

Jeroen Baldwin is journalist en chef redactie van SpoorPro.nl

2 reacties op “ANWB: meer treinen in weekenden en vakantieperiodes”

Derk Van Dorth|29.11.23|12:52

De autoclub ANWB kletst maar wat. De drgl op zaterdag en zondag is behoorlijk uitgebreid t.o.v. de werkdagen met overal halfuur- en vaak kwartierdiensten. Wel moet ProRail btd’n toepassen voor onderhoud en vernieuwing, wat niet altijd in de nacht kan. dan in de weekeindes en schoolvakanties, met zo mogelijk altijd een omreisroute. De onderhoudsbehoefte is intussen zo groot, dat er zelfs naar normale wekweken uitgezien wordt, en dan om iets minder drukke routes.

Rudolf Fabrie|08.12.23|00:34

@Derk van Dorth
Buiten de Randstad rijden veel treindiensten sinds dit jaar in het weekend nog maar om het uur.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

ANWB: meer treinen in weekenden en vakantieperiodes | SpoorPro.nl
ICNG bij Hulten

ANWB: meer treinen in weekenden en vakantieperiodes

NS heeft behalve voor de reguliere dienstregeling ook ICNG's nodig voor de opleiding van machinisten. Rob Dammers

De ANWB dringt er in een brief aan demissionair staatssecretaris Vivianne Heijnen van Infrastructuur en Waterstaat op aan om de dienstregeling van NS te verbeteren in de weekenden en vakantieperiodes. Reizigers die dan zijn aangewezen op de trein zijn nu kind van de rekening: de dienstregeling wordt in deze periodes versoberd en onderhoud aan het spoor wordt juist op deze tijdstippen verricht. “Dit gebeurt veelal zonder acceptabele alternatieven qua reisduur.”

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. Ook krijgt u €100 korting op het SpoorPro Seminar ‘Elektrisch werken aan het spoor’.

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Jeroen Baldwin

Jeroen Baldwin is journalist en chef redactie van SpoorPro.nl

2 reacties op “ANWB: meer treinen in weekenden en vakantieperiodes”

Derk Van Dorth|29.11.23|12:52

De autoclub ANWB kletst maar wat. De drgl op zaterdag en zondag is behoorlijk uitgebreid t.o.v. de werkdagen met overal halfuur- en vaak kwartierdiensten. Wel moet ProRail btd’n toepassen voor onderhoud en vernieuwing, wat niet altijd in de nacht kan. dan in de weekeindes en schoolvakanties, met zo mogelijk altijd een omreisroute. De onderhoudsbehoefte is intussen zo groot, dat er zelfs naar normale wekweken uitgezien wordt, en dan om iets minder drukke routes.

Rudolf Fabrie|08.12.23|00:34

@Derk van Dorth
Buiten de Randstad rijden veel treindiensten sinds dit jaar in het weekend nog maar om het uur.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.