locatie spoorboog Meteren

Doel ProRail: Zuidwestboog bij Meteren in 2031 operationeel

Parallel aan de A15 loopt de Betuwelijn. Rechts op de afbeelding kruist de spoorlijn Utrecht-Den Bosch zowel de Betuweroute als de A15. Even links daarvan komt de spoorboog te liggen. Google Street View

Aannemer van Hattum en Blankevoort heeft de aanbesteding gewonnen voor de onderbouw van de Zuidwestboog bij Meteren. Dat meldt spoorbeheerder ProRail. De komende tijd zullen zij samen met ProRail de plannen verder uitwerken en de nodige voorbereidingen treffen. Begin 2024 starten de eerste bouwwerkzaamheden. In 2031 moet de Zuidwestboog operationeel zijn.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. Ook krijgt u €100 korting op het SpoorPro Seminar ‘Elektrisch werken aan het spoor’.

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Jeroen Baldwin

Jeroen Baldwin is journalist en chef redactie van SpoorPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Doel ProRail: Zuidwestboog bij Meteren in 2031 operationeel | SpoorPro.nl
locatie spoorboog Meteren

Doel ProRail: Zuidwestboog bij Meteren in 2031 operationeel

Parallel aan de A15 loopt de Betuwelijn. Rechts op de afbeelding kruist de spoorlijn Utrecht-Den Bosch zowel de Betuweroute als de A15. Even links daarvan komt de spoorboog te liggen. Google Street View

Aannemer van Hattum en Blankevoort heeft de aanbesteding gewonnen voor de onderbouw van de Zuidwestboog bij Meteren. Dat meldt spoorbeheerder ProRail. De komende tijd zullen zij samen met ProRail de plannen verder uitwerken en de nodige voorbereidingen treffen. Begin 2024 starten de eerste bouwwerkzaamheden. In 2031 moet de Zuidwestboog operationeel zijn.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. 

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Jeroen Baldwin

Jeroen Baldwin is journalist en chef redactie van SpoorPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.