Treinverkeer tussen Breda en Roosendaal tot vrijdagochtend gestemd na brand

2022, ProMedia

Er rijden als gevolg van de brand op een goederentrein met auto’s tot zeker vrijdagochtend 07.00 geen treinen tussen Breda en Roosendaal, laat ProRail weten in een update. De schade aan het spoor en de trein is groot, waardoor deze in delen moet worden afgesleept.

De brand ontstond woensdagmiddag doordat om nog onduidelijke reden een bovenleiding op de trein belandde. Ongeveer 40 nieuwe personenwagens gingen in vlammen op. ProRail dacht aanvankelijk het treinverkeer relatief snel te kunnen hervatten, maar komt daar donderdag op terug.

De berging van de trein neemt vanwege de schade veel tijd in beslag, onder meer omdat deze in delen moet worden afgesleept. Daardoor duurt het tevens langer voordat ProRail de schade onder de trein kan inventariseren. Het is mogelijk dat ook daar grote schades geconstateerd zullen worden. CEO John Voppen sprak in een reactie van schade aan “de bovenleiding en andere schade die door de hitte is ontstaan”.

“Het is zo heet geworden dat zelfs het spoor zelf ook defect is. En wat een ravage en overlast voor de omgeving, treinverkeer en niet te vergeten de goederenvervoerder DB Cargo”, aldus Voppen.

ProRail moet sowieso aan de slag om de locatie de bovenleidingsportalen te herstellen en over een lengte van 1 kilometer de draad te vernieuwen. De goederentrein met gloednieuwe Ford personenwagens van het type Puma was onderweg vanuit Duitsland naar de autoterminal van Cobelfret in Vlissingen-Oost.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Nick Augusteijn

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.