SpoorProTV met Paul van den Bogaard

SpoorProTV: Meer geld naar de Havenspoorlijn en QR-code zorgt voor verdeeldheid bij OV-personeel

Aanstaande wetgeving die het werkgevers mogelijk maakt om het coronatoegangsbewijs van hun werknemers te controleren, leidt tot veel discussie op de werkvloer, aldus vakbond FNV Spoor. De bond roept zijn leden daarom op om hun QR-code niet te laten zien als werkgevers als NS daar om vragen. Waar maakt FNV zich druk over? Henri Janssen van FNV Spoor legt in SpoorProTV uit wat de bezwaren zijn.

Verder in deze uitzending aandacht voor de onderhoudsachterstand op de Rotterdamse Havenspoorlijn. ProRail werkt momenteel met man en macht aan het verbeteren van de betrouwbaarheid van de verbindende schakel tussen de Rotterdamse haven en het achterland.

Demissionair staatssecretaris Steven van Weyenberg gaf onlangs in de Tweede Kamer aan dat er per jaar tot 200 miljoen euro extra nodig is om de conditie van de goederenspoorlijn op pijl te brengen.

Hoe groot is de kans dat dit extra geld er gaat komen en welke onderdelen van de Havenspoorlijn moeten het eerst worden aangepakt? Hans Willem Vroon van brancheorganisatie RailGood schuift aan voor een toelichting en een overzicht van de problemen waar goederenvervoerders mee geconfronteerd worden in Rotterdam.

SpoorProTV

SpoorProTV wordt iedere woensdagmiddag om 14.00 uur live uitgezonden op het YouTube-kanaal van SpoorProTV en de LinkedIn-pagina van SpoorPro en is daar na afloop ook terug te kijken. Ook op andere dagen verschijnen er regelmatig nieuwe video’s. Klik daarom op ‘abonneren’ om niks te missen.

Banner SpoorProTV groot

Lees ook:

Auteur: Paul van den Bogaard

Paul van den Bogaard is redacteur van SpoorPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

SpoorProTV: Meer geld naar de Havenspoorlijn en QR-code zorgt voor verdeeldheid bij OV-personeel | SpoorPro.nl
SpoorProTV met Paul van den Bogaard

SpoorProTV: Meer geld naar de Havenspoorlijn en QR-code zorgt voor verdeeldheid bij OV-personeel

Aanstaande wetgeving die het werkgevers mogelijk maakt om het coronatoegangsbewijs van hun werknemers te controleren, leidt tot veel discussie op de werkvloer, aldus vakbond FNV Spoor. De bond roept zijn leden daarom op om hun QR-code niet te laten zien als werkgevers als NS daar om vragen. Waar maakt FNV zich druk over? Henri Janssen van FNV Spoor legt in SpoorProTV uit wat de bezwaren zijn.

Verder in deze uitzending aandacht voor de onderhoudsachterstand op de Rotterdamse Havenspoorlijn. ProRail werkt momenteel met man en macht aan het verbeteren van de betrouwbaarheid van de verbindende schakel tussen de Rotterdamse haven en het achterland.

Demissionair staatssecretaris Steven van Weyenberg gaf onlangs in de Tweede Kamer aan dat er per jaar tot 200 miljoen euro extra nodig is om de conditie van de goederenspoorlijn op pijl te brengen.

Hoe groot is de kans dat dit extra geld er gaat komen en welke onderdelen van de Havenspoorlijn moeten het eerst worden aangepakt? Hans Willem Vroon van brancheorganisatie RailGood schuift aan voor een toelichting en een overzicht van de problemen waar goederenvervoerders mee geconfronteerd worden in Rotterdam.

SpoorProTV

SpoorProTV wordt iedere woensdagmiddag om 14.00 uur live uitgezonden op het YouTube-kanaal van SpoorProTV en de LinkedIn-pagina van SpoorPro en is daar na afloop ook terug te kijken. Ook op andere dagen verschijnen er regelmatig nieuwe video’s. Klik daarom op ‘abonneren’ om niks te missen.

Banner SpoorProTV groot

Lees ook:

Auteur: Paul van den Bogaard

Paul van den Bogaard is redacteur van SpoorPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.