Conducteur, NS, perron, trein

FNV Spoor roept NS-medewerkers op QR-code corona niet te tonen

Vakbond FNV Spoor heeft zijn leden opgeroepen om te weigeren een QR-code te tonen om naar het werk te gaan. De FNV Spoor Divisieraad NS Reizigers heeft dit naar aanleiding van de persconferentie over de aangescherpte coronaregels bekendgemaakt. “Wij zijn voor een hoge vaccinatiegraad, maar we zijn tegen het wegnemen van werknemersrechten”, licht vakbondsbestuurder Henri Janssen toe. 

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. Ook krijgt u €100 korting op het SpoorPro Seminar ‘Elektrisch werken aan het spoor’.

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

6 reacties op “FNV Spoor roept NS-medewerkers op QR-code corona niet te tonen”

Teko Salverda|15.11.21|13:10

Zoals velen denkt ook de FNV voornamelijk in zijn eigen kringetje in plaats van naar het algemeen belang (bestrijden van het Covid-19 virus).
“Tegen het wegnemen van werknemersrechten”: Het recht om zijn medemens te besmetten?
Overigens worden niet-gevaccineerden niet uitgesloten, dat doen zij zelf (het geringe aantal met een medische reden uitgezonderd).

Harm Steenkamp|15.11.21|14:24

Dhr Salverda begrijpt kennelijk niet dat 2G wordt ingevoerd om te voorkomen dat ongevaccineerden besmet worden en niet andersom. Dat heb ik niet bedacht, maar dat is het argument van de regering.

Teko Salverda|15.11.21|17:34

Bedankt, meneer Steenkamp voor uw correctie. De maatregel 2G is inderdaad vooral om de druk op de zorg te beteugelen, waarmee ook niet-coronaire patiënten gediend zijn. Een zeer goed argument, lijkt mij. Denkt de FNV ook aan de oorzaak van overbelaste werknemers in de zorg?
Niettemin kunnen gevaccineerden het coronavirus nog bij zich dragen. Doordat zij echter gemiddeld minder virusdeeltjes meedragen dan ongevaccineerden, zullen zij minder gemakkelijk het virus overdragen dan ongevaccineerden.

Henk Rosink|15.11.21|19:37

Ik heb zelf de dood in de ogen gekeken door corona. Vaccinatie is een keus het krijgen van corona niet. Help corona de wereld uit.

Ron Kemper|15.11.21|20:51

Misschien moet men eens realiseren dat de werkgever dient te zorgen voor een veilige werkplek.
Waarom zou het OV personeel een QR Code moeten tonen aan de werkgever terwijl de reizigers geen QR code controle hoeven te ondergaan. Daarnaast reizen er nog legio reizigers zonder mondkapjes in het OV die zelfs ongemoeid worden gelaten. Dit lijkt sterk op meten met 2 maten.

Peter Poell|16.11.21|18:10

Gefaccineerden besmetten elkaar en worden er steeds zieker van, ze hebben door het vaccin geen natuurlijke imuniteit meer, zie de special van dr proffessor viroloog geert vanden Bossche , dit gaat de komende jaren een waar bloedbad aan richten ik laat mij door niemand dwingen met een experimenteel vaccin, ik dacht dat nederlanders een volk was van leeuwen wat t embleem op de voetbalsjirtjes suggereert ,maar we zijn schapen die lachend naar de slachtbank worden geleid

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.