OV-chippaal, OV-chipkaart, station Delft

OV evenveel gebruikt in dagen na verzoek meer thuis te werken

In de bussen, treinen, metro’s en trams is het nog niet te merken dat het kabinet het advies om thuis te werken vorige week dinsdag heeft aangescherpt. In cijfers die zijn verstrekt door OV-chipkaartbedrijf Translink is woensdag, donderdag en vrijdag geen duidelijke daling te zien in het aantal check-ins bij het openbaar vervoer.

Mark Rutte herhaalde tijdens de persconferentie dinsdag het advies om thuis te werken en schepte die met onmiddellijke ingang aan tot “werk minimaal de helft van je werktijd thuis”. Voor het openbaar vervoer betekent het dat reizigers niet alleen een mondkapje moeten dragen in de trein of bus, maar ook bij bus- of tramhaltes, op perrons en in stationshallen en winkels.

In de daarop volgende werkdagen woensdag, donderdag en vrijdag gebruikten Nederlanders gemiddeld 3,4 miljoen keer per dag hun ov-chipkaart om in te checken bij een trein, bus, tram of metro. Een week eerder bedroeg het gemiddelde op die dagen 3,2 miljoen check-ins. Regio Zuid was toen nog met herfstvakantie. In de week van 11 oktober – de laatste voor de herfstvakantie – maakten mensen ongeveer evenveel gebruik van het openbaar vervoer als vorige week.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Hendriëlle de Groot

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.