NABO’s verwijderd in Winterwijk, plan voor voetgangerstunnel in werking

Foto: Flickr.com/Robdammers

Spooraannemer Strukton heeft afgelopen weekend in opdracht van ProRail vijf openbare niet actief beveiligde overwegen (NABO’s) en drie niet openbare particuliere overwegen verwijderd.

Twee NABO’s, te weten die bij de Veldhorstweg en de Huttenweg, zijn voorzien van een automatische halve overwegbomeninstallatie (AHOB). De andere overwegen zijn afgesloten en opgeheven. Als onderdeel van de gebiedsaanpak wordt ook een voetgangerstunnel aangelegd bij de Greversweg. Deze moet in 2023 gereed zijn.

De werkzaamheden zijn onderdeel van een in december 2020 gesloten overeenkomst tussen de gemeente Winterswijk en ProRail over een gebiedsgerichte aanpak van overwegen. De kosten worden gemeenschappelijk gedragen door het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, gemeente Winterswijk en provincie Gelderland.

Lees meer:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Nick Augusteijn

1 reactie op “NABO’s verwijderd in Winterwijk, plan voor voetgangerstunnel in werking”

asierts|13.10.21|13:51

Dit bewijst de volstrekte afwezigheid van concreet beleid vanuit het Ministerie, iets waar de OVV ook al meerdere malen (formeel-wettelijke!!) “Aanbevelingen” over heeft gedaan aan De Minister. Nu is het weer politieke paniekvoetbal, waarbij overwegen dichtgaan, maar de bouw van oplossingen nog moet beginnen. Hét bewijs van structureel & hardnekkig beleidsfalen.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.