Geen nieuwe tunnel of overweg in centrum van Winterswijk

In Winterswijk komt geen tunnel of overweg om de Dingstraat met de Parallelweg te verbinden. Het college van de plaats ziet vanwege de hoge kosten af van een dergelijke verbinding onder of over het spoor bij station Winterswijk.

Hierdoor blijven automobilisten aangewezen op de overwegen van de Misterweg en de Wooldseweg, beiden zo’n 300 meter verderop. Een nieuwe overweg of tunnel onder het spoor zou maximaal 25 miljoen euro kosten.

Kadernota

Dat vindt het college van Winterswijk te gortig, zo blijkt uit de eerder deze week vastgestelde kadernota waar Turbantia over schrijft. Het college is weliswaar bereid om te investeren en om daarvoor de algemene reserve aan te spreken, maar niet voor een dergelijk project rond het spoor.

In plaats daarvan is er vier miljoen euro gereserveerd voor alternatieve verkeersafwikkeling vanuit de Dingstraat. Daarnaast kiest het college voor investeringen in onderwijsgebouwen, een bibliotheek en een muziekschool. Voor fietsers was er overigens al wel een tunnel onder het spoor bij station Winterswijk.

Lees meer:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Onderwerpen: ,

Auteur: Nick Augusteijn

1 reactie op “Geen nieuwe tunnel of overweg in centrum van Winterswijk”

asierts|31.05.21|13:46

Het is hier wsch een stuk simpeler en goedkoper om het spoor in n enkelsporige bak te leggen, en dus met het spoor onder de weg door te duiken. Scheelt ook nog rijtijd en energie :)

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.