Overweg Castricum leidt tot kamervragen

In het Noord-Hollandse Castricum strandde vorige week een automobilist met zijn Smart tussen de spoorbomen op een bewaakte overweg. Vanwege het compacte formaat van de auto kon de trein zonder schade passeren. Het voorval heeft inmiddels tot de vraag in Tweede Kamer geleid of dit vaker voorkomt in Castricum en op andere overwegen.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. Ook krijgt u €100 korting op het SpoorPro Seminar ‘Elektrisch werken aan het spoor’.

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Onderwerpen: , ,

Auteur: Paul van den Bogaard

Paul van den Bogaard is redacteur van SpoorPro.

2 reacties op “Overweg Castricum leidt tot kamervragen”

Arco Sierts|14.10.19|16:12

@Paul: dit issue heeft een direct verband met je artikel over noodstop & ATO. Zoals ik aldaar reeds aanga, heeft het issue feitelijk niks met ATO te maken. Het issue van het niet-tijdig detecteren van ‘spoorvreemde’ objecten op het spoor is als zo oud als het spoor zelf! Zie recentelijk nog het dodelijke ongeval bij Dalfsen. Het is een veiligheidstekort van de huidige beveiligingstechniek: de infrabeheerder ‘verkoopt’ een veilige rijweg, maar dat betreft alleen treinen. De rest is onbeveiligd…

John rdam|31.10.19|21:55

Waarom is ook alweer de slogan ‘in file spoorbaan vrijlaten’ bedacht? Nou, hierom dus.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.