Strukton kantoor in Utrecht

Strukton Rail stopt kleinschalige spoorbouw-activiteiten in Duitsland

Strukton Rail heeft besloten zijn kleinschalige spoorbouw- en spoorvernieuwingsactiviteiten in Duitsland te beëindigen. De markt voor spoorbouw en spoorvernieuwing in Duitsland biedt voor Strukton Rail onvoldoende perspectief.

Strukton Rail was sinds 2007 in Duitsland actief met spoorbouw en spoorvernieuwing, nadat het Georg Reisse GmbH overnam. Daarnaast is Strukton Rail actief in de Duitse markt op het gebied van spoorgebonden asset management, met name meten en monitoren. Voor die activiteiten en voor de andere specialismen van Strukton Rail, zoals tractiesystemen, hoogmechanische spoorbouwwerkzaamheden en energieoplossingen, blijft Duitsland voor Strukton Rail interessant.

Werkzaamheden

Strukton Rail heeft met de kleinschalige spoorbouw- en spoorvernieuwingsactiviteiten in Duitsland in 2014 een omzet gehaald van ongeveer 12,5 miljoen euro en er waren circa 70 medewerkers actief. Strukton Rail heeft vestigingen in Nederland, Zweden, Denemarken, België, Italië en Australië. Daarnaast levert Strukton Rail producten en diensten in diverse andere landen.

Strukton Rail is onderdeel van Strukton en ontwikkelt, bouwt, installeert en onderhoudt spoorsystemen met als doel het spoor optimaal beschikbaar, betrouwbaar, veilig en meetbaar te maken. Er werken circa 3.500 medewerkers.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.