spooronderhoud, werkzaamheden

Cultuuromslag in spoorbranche nodig voor PGO

Om het Prestatie Gericht Onderhoud (PGO) op een goede manier toe te passen, is er een cultuuromslag nodig in de spoorbranche. Dat concludeert een onafhankelijke auditcommissie die onderzoek deed naar PGO-contracten in het spooronderhoud. De commissie stelt dat PGO leidt tot een veiliger spoor, met minder verstoringen, een hogere beschikbaarheid en een hogere kwaliteit. Er zijn echter nog wel aanpassingen ter verbetering van de huidige contractvorm nodig, zo stelt de commissie. Daarom gaan ProRail en de spooraannemers werken aan een verbeterd contractmodel voor Prestatie Gericht Onderhoud, onder de naam PGO 3.0.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. Ook krijgt u €100 korting op het SpoorPro Seminar ‘Elektrisch werken aan het spoor’.

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Cultuuromslag in spoorbranche nodig voor PGO | SpoorPro.nl
spooronderhoud, werkzaamheden

Cultuuromslag in spoorbranche nodig voor PGO

Om het Prestatie Gericht Onderhoud (PGO) op een goede manier toe te passen, is er een cultuuromslag nodig in de spoorbranche. Dat concludeert een onafhankelijke auditcommissie die onderzoek deed naar PGO-contracten in het spooronderhoud. De commissie stelt dat PGO leidt tot een veiliger spoor, met minder verstoringen, een hogere beschikbaarheid en een hogere kwaliteit. Er zijn echter nog wel aanpassingen ter verbetering van de huidige contractvorm nodig, zo stelt de commissie. Daarom gaan ProRail en de spooraannemers werken aan een verbeterd contractmodel voor Prestatie Gericht Onderhoud, onder de naam PGO 3.0.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. 

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.