Wunderline Groningen Europapark

Swietelsky werkt aan snelheidsverhoging op de Wunderline

Een trein op de Wunderline naar het Duitse Leer, waar reizigers voorlopig nog moeten overstappen om uiteindelijk in Bremen te arriveren Rob Dammers/Flickr

Een teken van leven op de Wunderline. Swietelsky werkt van 20 tot en met 31 mei aan het spoor bij Bad Nieuweschans, vlakbij de Duitse grens, om daar een snelheidsverhoging van 100 naar 120 kilometer per uur mogelijk te maken. Het lijkt een kleine, maar concrete stap richting de realisatie van een snelle treinverbinding tussen Groningen en Bremen. Maar of dat wonder zich nog voltrekt, blijft onzeker.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. 

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Alexander Molendijk

Redacteur van SpoorPro en RailTech.

2 reacties op “Swietelsky werkt aan snelheidsverhoging op de Wunderline”

A C F Sierts|19.05.24|08:40

Er valt mij steeds opnieuw een ietwat cynische ondertoon op in de artikelen die Spoorpro over de zgn. Wunderline publiceert. Volgens mij is de kern van het misverstand bij Spoorpro dat het hier om een realisatieproject gaat. Het is echter een in verschillende fases gefaseerd ontwikkelprogramma.

Bij een ontwikkelprogramma weet je vantevoren niet exact waar je precies uitkomt, wanneer en voor hoeveel geld. Er is alleen een globale set van doelen en ambities, dat dynamisch bijgesteld wordt.

Marc Busio|20.05.24|10:47

@ACF Sierts: Een cynische ondertoon? Die is nu eenmaal moeilijk te onderdrukken bij het schrijven van het zoveelste artikeltje over een armetierig spoorlijntje dat onder de naam ‘Wunderline’ bij sommige mensen visioenen oproept over treinreizen naar Bremen, Hamburg of zelfs Denemarken en Zweden. Ik vraag me soms wel af hoe dit soort onrealistische verwachtingen tot stand hebben kunnen komen en zo lang levend kunnen blijven. Romantiek? Provincialisme? Verstandsverbijstering? Wat zou het zijn?

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.