Drielandentrein

Start Drielandentrein vertraagd door schade aan het spoor

De Drielandentrein Magicman0361/Wikimedia Commons

De geplande start van de Drielandentrein op 9 juni gaat niet door. Dat was al min of meer duidelijk, omdat er door stormschade tot zeker 16 juni werkzaamheden nodig zijn op het spoor tussen Maastricht en Luik. Maar inmiddels heeft Arriva ook echt het nieuws naar buiten gebracht dat de eerste rit van de internationale treindienst moet worden uitgesteld.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. 

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Alexander Molendijk

Redacteur van SpoorPro en RailTech.

1 reactie op “Start Drielandentrein vertraagd door schade aan het spoor”

Marc Busio|05.06.24|11:00

Deze valse start is symbolisch voor het ongelukkige gesternte waaronder het gehele project ´Drielandentrein´ al jaren verkeert. Na vijf jaar is een ritje van Heerlen naar Aken nog altijd een roulette als je ziet hoe vaak die trein uitvalt en van Maastricht naar Luik zal dat niet anders zijn. In bijna twee eeuwen spoorweggeschiedenis is het eigenlijk alleen maar moeilijker geworden om een trein de grens te laten passeren omdat techniek, regelgeving en politiek een alsmaar groter obstakel zijn.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Start Drielandentrein vertraagd door schade aan het spoor | SpoorPro.nl
Drielandentrein

Start Drielandentrein vertraagd door schade aan het spoor

De Drielandentrein Magicman0361/Wikimedia Commons

De geplande start van de Drielandentrein op 9 juni gaat niet door. Dat was al min of meer duidelijk, omdat er door stormschade tot zeker 16 juni werkzaamheden nodig zijn op het spoor tussen Maastricht en Luik. Maar inmiddels heeft Arriva ook echt het nieuws naar buiten gebracht dat de eerste rit van de internationale treindienst moet worden uitgesteld.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. 

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Alexander Molendijk

Redacteur van SpoorPro en RailTech.

1 reactie op “Start Drielandentrein vertraagd door schade aan het spoor”

Marc Busio|05.06.24|11:00

Deze valse start is symbolisch voor het ongelukkige gesternte waaronder het gehele project ´Drielandentrein´ al jaren verkeert. Na vijf jaar is een ritje van Heerlen naar Aken nog altijd een roulette als je ziet hoe vaak die trein uitvalt en van Maastricht naar Luik zal dat niet anders zijn. In bijna twee eeuwen spoorweggeschiedenis is het eigenlijk alleen maar moeilijker geworden om een trein de grens te laten passeren omdat techniek, regelgeving en politiek een alsmaar groter obstakel zijn.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.