ProRail mag dassenburcht in Voerendaal verwijderen

Das in zijn burcht
ProRail en Rijkswaterstaat hopen op een duidelijk protocol om snel te kunnen handelen bij problemen met bevers of dassen. Shutterstock

In het Limburgse Voerendaal is ProRail begonnen met het op humane wijze verjagen van dassen die daar onder het spoor hun burcht hebben. De situatie van het spoor waarin de ‘dassenwoning’ zich bevindt werd al geruime tijd in de gaten gehouden. Nu is het moment aangebroken dat de veiligheid van het treinverkeer in het geding is en dus moet er ingegrepen worden. ProRail heeft daarvoor toestemming gekregen van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Het betekent wel dat het treinverkeer op het traject Heerlen-Maastricht van 1 tot en met 25 augustus afgesloten is voor treinverkeer.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. 

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Jeroen Baldwin

Jeroen Baldwin is journalist en chef redactie van SpoorPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.