spoor bij Esch

Ook minder intercity’s tussen Amsterdam, Utrecht en Den Bosch door das

Het door de dassen ondermijnde spoor nabij het dorp Esch. Rob Engelaar / ANP

De familie das die haar woning onder het spoor in Esch de afgelopen weken flink heeft uitgebouwd is er ook verantwoordelijk voor dat er minder intercity’s rijden tussen Amsterdam en Utrecht en Utrecht en Den Bosch. “Esch ligt aan de zogeheten A2-corridor”, zegt ProRail-woordvoerder Coen van Kranenburg. “Dus als we minder treinen kunnen laten rijden tussen Den Bosch en Eindhoven heeft dat ook effect op het traject Amsterdam-Utrecht-Den Bosch.” Terwijl ProRail wacht op groen licht om de dassenburcht in Esch te verplaatsen, klinken de eerste verwijten over en weer.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. Ook krijgt u €100 korting op het SpoorPro Seminar ‘Elektrisch werken aan het spoor’.

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Jeroen Baldwin

Jeroen Baldwin is journalist en chef redactie van SpoorPro.nl

2 reacties op “Ook minder intercity’s tussen Amsterdam, Utrecht en Den Bosch door das”

asierts|23.03.23|12:14

Oh ? Wat is de logica daar achter ? Waarom rijden die treinen niet gewoon door tot ’s Hertogenbosch, of nog beter Tilburg ?

A C F Sierts|23.03.23|12:32

Ook hier zie je weer dat de hele spoorketen het wederom totaal laat afweten: de overheid verzint weer es wat met natuur maar regelt geen adequaat beleid, ProRail doet pas iets als het al veel te laat is (veiligheidsnoodrem ipv beschikbaarheid) en NS doet weer aan maximaal treinen schrappen ipv klantgericht de IC’s omleiden via Tilburg. Hoe kan je zo ooit een serieus aandeel in de mobiliteit krijgen ? Ooit was ‘Basis op Orde’ uitgangspunt van het spoorbeleid, maar dat is allang weer vergeten.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Ook minder intercity’s tussen Amsterdam, Utrecht en Den Bosch door das | SpoorPro.nl
spoor bij Esch

Ook minder intercity’s tussen Amsterdam, Utrecht en Den Bosch door das

Het door de dassen ondermijnde spoor nabij het dorp Esch. Rob Engelaar / ANP

De familie das die haar woning onder het spoor in Esch de afgelopen weken flink heeft uitgebouwd is er ook verantwoordelijk voor dat er minder intercity’s rijden tussen Amsterdam en Utrecht en Utrecht en Den Bosch. “Esch ligt aan de zogeheten A2-corridor”, zegt ProRail-woordvoerder Coen van Kranenburg. “Dus als we minder treinen kunnen laten rijden tussen Den Bosch en Eindhoven heeft dat ook effect op het traject Amsterdam-Utrecht-Den Bosch.” Terwijl ProRail wacht op groen licht om de dassenburcht in Esch te verplaatsen, klinken de eerste verwijten over en weer.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. 

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Jeroen Baldwin

Jeroen Baldwin is journalist en chef redactie van SpoorPro.nl

2 reacties op “Ook minder intercity’s tussen Amsterdam, Utrecht en Den Bosch door das”

asierts|23.03.23|12:14

Oh ? Wat is de logica daar achter ? Waarom rijden die treinen niet gewoon door tot ’s Hertogenbosch, of nog beter Tilburg ?

A C F Sierts|23.03.23|12:32

Ook hier zie je weer dat de hele spoorketen het wederom totaal laat afweten: de overheid verzint weer es wat met natuur maar regelt geen adequaat beleid, ProRail doet pas iets als het al veel te laat is (veiligheidsnoodrem ipv beschikbaarheid) en NS doet weer aan maximaal treinen schrappen ipv klantgericht de IC’s omleiden via Tilburg. Hoe kan je zo ooit een serieus aandeel in de mobiliteit krijgen ? Ooit was ‘Basis op Orde’ uitgangspunt van het spoorbeleid, maar dat is allang weer vergeten.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.