ICNG op HSL

Vakbond FNV Spoor: ‘Debacle HSL een les voor de toekomst’

Een ICNG op de HSL tussen Amsterdam en Rotterdam. Andre Muller/Shutterstock

Volgens de FNV was het debacle rond de hogesnelheidslijn (HSL) tussen Amsterdam en Rotterdam te voorkomen geweest. De vakbond heeft altijd gewaarschuwd voor de risico’s en pleit er voor om de bouw én het beheer van het spoor in Nederland voortaan bij spoorbeheerder ProRail te laten.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. 

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Jeroen Baldwin

Jeroen Baldwin is journalist en chef redactie van SpoorPro.nl

4 reacties op “Vakbond FNV Spoor: ‘Debacle HSL een les voor de toekomst’”

Marc Busio|29.01.24|16:49

Een les voor de toekomst? Welke toekomst? Er gaan echt geen nieuwe spoorlijnen meer gebouwd worden. Na het debacle van de Betuweroute en HSL-Zuid heeft politiek Den Haag er de buik vol van en gaat echt geen nieuwe miljardenprojecten in de steigers zetten. En mocht er nog een sprankje hoop bestaan m.b.t. de Lelylijn, dan zal het drama dat zich inmiddels rond het ERTMS-project voltrekt er voor zorgen dat de politiek helemaal klaar is met het hele spoordossier.

Boris Kroese|30.01.24|19:19

Ik hoop dat er snel nieuwe verkiezingen komen. Want met een links-progressief kabinet hebben we nog hoop dat er meer spoorlijnen op een goede manier tot stand komen. Met die rechtse klootzakken die nu aan het formeren zijn, zie ik het inderdaad niet gebeuren.

Robert Jan Roos|31.01.24|15:14

Boris, nieuwe verkiezingen als dé oplossing. Links en rechtse klootzakken bekt lekker. Denk dat het beter is je pleidooi te staven met voorbeelden inclusief de stemverhoudingen.

Robert Mast|01.02.24|23:22

Is links/rechts polarisatie productief om een les te trekken uit gebeurtenissen?

Ik denk dat er beter eens gekeken kan worden naar de negatieve effecten van aanbestedingspolitiek, ook rond geprivatiseerde bedrijven die puntje bij paaltje niet failliet mogen gaan en de lasten alsnog bij de belastingbetaler komen nadat de lusten met allerhande winstnemingen al zijn “afgeroomd”. Zo krijgt de belastingbetaler twee keer ellende: kwaliteit deugt niet en hij draait alsnog voor de schade op.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Vakbond FNV Spoor: ‘Debacle HSL een les voor de toekomst’ | SpoorPro.nl
ICNG op HSL

Vakbond FNV Spoor: ‘Debacle HSL een les voor de toekomst’

Een ICNG op de HSL-Zuid tussen Amsterdam en Rotterdam. Andre Muller/Shutterstock

Volgens de FNV was het debacle rond de hogesnelheidslijn (HSL) tussen Amsterdam en Rotterdam te voorkomen geweest. De vakbond heeft altijd gewaarschuwd voor de risico’s en pleit er voor om de bouw én het beheer van het spoor in Nederland voortaan bij spoorbeheerder ProRail te laten.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. 

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Jeroen Baldwin

Jeroen Baldwin is journalist en chef redactie van SpoorPro.nl

4 reacties op “Vakbond FNV Spoor: ‘Debacle HSL een les voor de toekomst’”

Marc Busio|29.01.24|16:49

Een les voor de toekomst? Welke toekomst? Er gaan echt geen nieuwe spoorlijnen meer gebouwd worden. Na het debacle van de Betuweroute en HSL-Zuid heeft politiek Den Haag er de buik vol van en gaat echt geen nieuwe miljardenprojecten in de steigers zetten. En mocht er nog een sprankje hoop bestaan m.b.t. de Lelylijn, dan zal het drama dat zich inmiddels rond het ERTMS-project voltrekt er voor zorgen dat de politiek helemaal klaar is met het hele spoordossier.

Boris Kroese|30.01.24|19:19

Ik hoop dat er snel nieuwe verkiezingen komen. Want met een links-progressief kabinet hebben we nog hoop dat er meer spoorlijnen op een goede manier tot stand komen. Met die rechtse klootzakken die nu aan het formeren zijn, zie ik het inderdaad niet gebeuren.

Robert Jan Roos|31.01.24|15:14

Boris, nieuwe verkiezingen als dé oplossing. Links en rechtse klootzakken bekt lekker. Denk dat het beter is je pleidooi te staven met voorbeelden inclusief de stemverhoudingen.

Robert Mast|01.02.24|23:22

Is links/rechts polarisatie productief om een les te trekken uit gebeurtenissen?

Ik denk dat er beter eens gekeken kan worden naar de negatieve effecten van aanbestedingspolitiek, ook rond geprivatiseerde bedrijven die puntje bij paaltje niet failliet mogen gaan en de lasten alsnog bij de belastingbetaler komen nadat de lusten met allerhande winstnemingen al zijn “afgeroomd”. Zo krijgt de belastingbetaler twee keer ellende: kwaliteit deugt niet en hij draait alsnog voor de schade op.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.