Hoek van Holland Strand

Tijdlijn Hoekse Lijn en Metro aan Zee: tegenslagen en vertragingen

Nog even geduld, opnieuw. 2022, ANP / Hollandse Hoogte / MediaTV

De Hoekse Lijn en het metrotracé Metro aan Zee houden de gemoederen al een aantal jaar bezig. Er waren meermaals vertragingen en kostenoverschrijdingen. Na een korte periode eind vorig jaar met hoopvolle signalen over een aanstaande opening, liet de verantwoordelijk wethouder Vincent Karremans (VVD) eerder deze maand aan de Rotterdamse gemeenteraad weten dat er voorlopig geen openingsdatum gecommuniceerd wordt. SpoorPro volgt de de werkzaamheden al jaren. Daarom hieronder een overzicht van de laatste acht jaar. 

Auteur: Nick Augusteijn

Nick Augusteijn is chef redactie van SpoorPro en de RailTech-titels.

2 reacties op “Tijdlijn Hoekse Lijn en Metro aan Zee: tegenslagen en vertragingen”

Marc Busio|27.01.23|11:44

Mijn complimenten voor dit uitgebreide historische overzicht! Vooral de vormgeving spreekt erg aan. Ik stel voor om deze template te verspreiden zodat ze standaard kan worden bijgehouden voor alle toekomstige railprojecten waarvan planning en kosten nog uit de hand zullen gaan lopen. Vooraf invullen kan uiteraard ook, wanneer de overschrijdingen en vertragingen bij voorbaat al vast staan.

Derk Van Dorth|29.01.23|15:47

Het lijkt wel erg op de ombouw van de Zoetermeer Stadslijn, maar dan nog erger. Ik had liever geen gelijk gekregen.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Tijdlijn Hoekse Lijn en Metro aan Zee: tegenslagen en vertragingen | SpoorPro.nl
Hoek van Holland Strand

Tijdlijn Hoekse Lijn en Metro aan Zee: tegenslagen en vertragingen

Nog even geduld, opnieuw. 2022, ANP / Hollandse Hoogte / MediaTV

De Hoekse Lijn en het metrotracé Metro aan Zee houden de gemoederen al een aantal jaar bezig. Er waren meermaals vertragingen en kostenoverschrijdingen. Na een korte periode eind vorig jaar met hoopvolle signalen over een aanstaande opening, liet de verantwoordelijk wethouder Vincent Karremans (VVD) eerder deze maand aan de Rotterdamse gemeenteraad weten dat er voorlopig geen openingsdatum gecommuniceerd wordt. SpoorPro volgt de de werkzaamheden al jaren. Daarom hieronder een overzicht van de laatste acht jaar. 

Auteur: Nick Augusteijn

Nick Augusteijn is chef redactie van SpoorPro en de RailTech-titels.

2 reacties op “Tijdlijn Hoekse Lijn en Metro aan Zee: tegenslagen en vertragingen”

Marc Busio|27.01.23|11:44

Mijn complimenten voor dit uitgebreide historische overzicht! Vooral de vormgeving spreekt erg aan. Ik stel voor om deze template te verspreiden zodat ze standaard kan worden bijgehouden voor alle toekomstige railprojecten waarvan planning en kosten nog uit de hand zullen gaan lopen. Vooraf invullen kan uiteraard ook, wanneer de overschrijdingen en vertragingen bij voorbaat al vast staan.

Derk Van Dorth|29.01.23|15:47

Het lijkt wel erg op de ombouw van de Zoetermeer Stadslijn, maar dan nog erger. Ik had liever geen gelijk gekregen.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.