Testbedrijf Hoek van Holland

Eind augustus meer duidelijkheid over metrostation Hoek van Holland Strand

Wederom uitstel opening metrostation Hoek van Holland Strand 2022, Smiley.toerist / Wikimedia Commons

Eind augustus zal er pas meer duidelijkheid komen over de status omtrent de opening van metrostation Hoek van Holland Strand. Onlangs werd de opening al uitgesteld tot medio oktober, maar verantwoordelijk wethouder Vincent Karremans sprak de hoop uit dat het geplaagde metrostation toch eerder kan openen.

Volgens een woordvoerder van wethouder Karremans (Handhaving, Buitenruimte en Mobiliteit) is de laatste stand van zaken op dit moment “onbekend”. Dit komt ook omdat de wethouder momenteel met vakantie is. “Als hij weer terug is verwacht ik dat er meer duidelijk zal worden.” Dat zal echter nog enkele weken duren want, zo zegt de woordvoerder: “Eind augustus komen we met een nieuwe update.”

Meer tijd nodig

Het project rondom de metrolijn liep eerder uit tot oktober, zo bleek eerder deze maand uit de wethoudersbrief voortgang Hoekse Lijn. Vervoerder RET en de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) gaven aan meer tijd nodig voor de testfase van het traject en de vergunningsprocedure.

Karremans sprak de hoop uit dat de opening van Hoek van Holland Strand, dat onder meer geplaagd werd door leveringsproblemen en schade aan de betonwanden, toch eerder dan oktober plaats zou kunnen vinden. “Mits dat veilig en verantwoord kan”, zei hij toen. Maar een nieuwe update over de status kunnen we dus pas vanaf eind augustus verwachten.

Lees ook:

Auteur: Kenneth Steffers

Kenneth Steffers is (politiek) verslaggever, journalist en redacteur voor SpoorPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Eind augustus meer duidelijkheid over metrostation Hoek van Holland Strand | SpoorPro.nl
Testbedrijf Hoek van Holland

Eind augustus meer duidelijkheid over metrostation Hoek van Holland Strand

Wederom uitstel opening metrostation Hoek van Holland Strand 2022, Smiley.toerist / Wikimedia Commons

Eind augustus zal er pas meer duidelijkheid komen over de status omtrent de opening van metrostation Hoek van Holland Strand. Onlangs werd de opening al uitgesteld tot medio oktober, maar verantwoordelijk wethouder Vincent Karremans sprak de hoop uit dat het geplaagde metrostation toch eerder kan openen.

Volgens een woordvoerder van wethouder Karremans (Handhaving, Buitenruimte en Mobiliteit) is de laatste stand van zaken op dit moment “onbekend”. Dit komt ook omdat de wethouder momenteel met vakantie is. “Als hij weer terug is verwacht ik dat er meer duidelijk zal worden.” Dat zal echter nog enkele weken duren want, zo zegt de woordvoerder: “Eind augustus komen we met een nieuwe update.”

Meer tijd nodig

Het project rondom de metrolijn liep eerder uit tot oktober, zo bleek eerder deze maand uit de wethoudersbrief voortgang Hoekse Lijn. Vervoerder RET en de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) gaven aan meer tijd nodig voor de testfase van het traject en de vergunningsprocedure.

Karremans sprak de hoop uit dat de opening van Hoek van Holland Strand, dat onder meer geplaagd werd door leveringsproblemen en schade aan de betonwanden, toch eerder dan oktober plaats zou kunnen vinden. “Mits dat veilig en verantwoord kan”, zei hij toen. Maar een nieuwe update over de status kunnen we dus pas vanaf eind augustus verwachten.

Lees ook:

Auteur: Kenneth Steffers

Kenneth Steffers is (politiek) verslaggever, journalist en redacteur voor SpoorPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.