strandplein-hoek-van-holland

Testen van metro naar Hoek van Holland Strand gestart

foto: Projectbureau Hoekse Lijn

Metro aan Zee start maandag 16 mei met de eerste testvoertuigen over het nieuwe metrospoor van en naar Hoek van Holland Strand. Hierdoor blijven de nieuwe overwegen Strandweg, Strandboulevard, Hoeksebaan / Stationsweg en spooroverweg Harwichweg langer dicht dan gebruikelijk.

Bij iedere overweg worden verkeersregelaars ingezet. Metro aan Zee laat weten te begrijpen dat de langere sluitingstijd van de overwegen hinder oplevert voor voetgangers, fietsers en automobilisten. “Maar dit is noodzakelijk voor het veilig passeren van de metro in de eerste testfase”, aldus de projectorganisatie.

Testen met lage en hogere snelheid

De metro’s op de Hoekse Lijn voeren van maandag 16 mei tot en met vrijdag 20 mei 2022 testen uit met een eerst lage en geleidelijk hogere snelheid. Hiervoor moeten de overwegen in Hoek van Holland op het nieuwe traject overdag met regelmaat worden gesloten. Het gaat om de nieuwe overwegen Strandweg, Strandboulevard. En de overwegen bij metrostation Hoek van Holland Haven: Hoeksebaan / Stationsweg en spooroverweg Harwichweg (voet-/fietspad).

Afsluiting

Een afsluiting van een overweg varieert tussen de 1 en 5 minuten. De afsluiting van de overwegen is belangrijk in verband met de veiligheid van alle verkeersdeelnemers. De overweginstallaties, zoals de bomen en waarschuwingslichten, worden dan namelijk ook getest. Gedurende de gehele testperiode zijn verkeersregelaars aanwezig. Deze maatregelen worden getroffen om de veiligheid te garanderen.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Kenneth Steffers

Kenneth Steffers is (politiek) verslaggever, journalist en redacteur voor SpoorPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.