Thales ondertekent ERTMS-contract

Thales tekent contract met ProRail voor aanbesteding ERTMS

Op maandag 16 mei heeft Thales officieel het contract ondertekend met ProRail voor de ERTMS-aanbesteding voor spoorinfrastructuur. Het contract heeft een looptijd van 37 jaar waar een bedrag van 420 miljoen euro mee is gemoeid.

Thales is wereldleider op het gebied van geavanceerde technologie en zorgt voor de ontwikkeling, levering en het onderhoud van de ERTMS-infra beveiligingsobjecten en -systemen. Het systeem wordt tijdens de implementatie voortdurend verbeterd. Zo blijft het mogelijk om te profiteren van nieuwe ontwikkelingen.

Thales: “Geweldig om gezamenlijk te bouwen aan spoorwegnet”

Gerben Edelijn, CEO van Thales Nederland voelt zich fier dat Thales mag en kan bijdragen aan een innovatieve en veiligere wereld. “We zijn dan ook trots dat we met ons Central Safety System veiliger en duurzamer treinvervoer realiseren. Als Thales doen we vergelijkbare projecten in heel Europa en het is geweldig om gezamenlijk te bouwen aan een Europees spoorwegnet voor goederen en reizigers”, aldus Edelijn.

Ook dr. Yves Joannic, directeur van Thales Main Line Signalling is blij en trots dat Thales voor ProRail de vertrouwde partner voor de lange termijn mag zijn om een efficiënt en duurzamer spoorwegnet te bouwen. Joannic: “Dat alles zal worden gestimuleerd door onze geavanceerde digitale technologieportfolio en zeer ervaren mensen.”

ProRail: “Ontzettend blij met Thales als partner”

Mirjam van Velthuizen- Lormans, CFO ProRail: “In de geschiedenis van het spoor is het langdurige CSS-contract één van de omvangrijkste aanbestedingen ooit. Wij zijn ontzettend blij met Thales als partner. Samen gaan we onze treinbeveiliging toekomstbestendig maken; ERTMS is de basis voor meer capaciteit, snelheid en betrouwbaarheid. Daar gaan reizigers en vervoerders veel plezier van hebben.”

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Kenneth Steffers

Kenneth Steffers is (politiek) verslaggever, journalist en redacteur voor SpoorPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.