Swietelsky rond eerste werkzaamheden Culemborg-Geldermalsen af

Afbeelding: Swietelsky

Spooraannemer Swietelsky heeft op woensdag de werkzaamheden aan het spoor tussen Culemborg en Geldermalsen afgerond. Er zijn onder meer bovenleidingsportalen en dwarsliggers vervangen.

Swietelsky is dit jaar actief op het traject om de spoorbaan te stabiliseren. Deze is instabiel, waardoor treinen er met een aangepaste snelheid moeten rijden. Om dat te verhelpen wordt over een lengte van 4,5 kilometer een speciale funderingslaag aangebracht.

De eerste buitendienststelling was van 28 april tot 4 mei. In die periode zijn 81 bovenleidingsportalen vernieuwd voor een totaal van 9.000 meter aan bovenleiding. Rond de Melkbrug in Culemborg is daarnaast een stabilisatielaag aangebracht en is ballast vervangen. De brugliggers en het ijzerwerk waren eveneens aan vervanging toe, dus ook dat is vernieuwd. Vanaf station Culemborg zijn bovendien 2.500 dwarsliggers vernieuwd en is 700 meter aan ballast gereinigd.

Tijdens de volgende buitendienststelling tussen 14 juli en 6 augustus gaat de schop andermaal in de grond. Gedurende die periode wordt met de PM1000 werktrein oude ballast en een grondlaag verwijderd, om vervolgens de stabilisatielaag aan te brengen onder het spoor. Daarna volgt een nieuwe laag ballast en worden over het gehele traject tussen Culemborg en Tricht 12.500 dwarsliggers vernieuwd.

Het inrichten van het bouwterrein en de aanvoer van materiaal gaat nog deze maand van start. De bewoners ontvangen later in mei informatie hierover, als ook over de geplande werkzaamheden.

Lees verder:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Nick Augusteijn

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.