Staatssecretaris: resultaten haalbaarheidsstudie Lelylijn volgen eind dit jaar

Lelylijn
De Lelylijn is een voorgestelde Nederlandse spoorlijn tussen Lelystad en Groningen met in elk geval stations in Emmeloord, Heerenveen en Drachten met treinen die een snelheid tot 200 kilometer per uur kunnen bereiken. 2020, Haalbaarheidsonderzoek Ministerie IenW

De resultaten van een haalbaarheidsonderzoek naar de Lelylijn worden eind dit jaar gepubliceerd. Het besluit over of er zal worden geïnvesteerd in dit toekomstige spoortraject zal echter genomen worden door het volgende kabinet. Dat schrijft demissionair staatssecretaris Steven van van Weyenberg in antwoorden op vragen gesteld over de begroting van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. 

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. 

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

1 reactie op “Staatssecretaris: resultaten haalbaarheidsstudie Lelylijn volgen eind dit jaar”

Pat Rick|17.11.21|16:41

Er is met de huidige krapte op de woningmarkt zeker een business case te maken voor de Lelylijn. En een extra upgrade van de Wunderline voor een HSL-achtige verbinding met Bremen/Hamburg/Kopenhagen/Malmö. Dit moet men goed afspreken met de Duitsers met een gedetailleerd tijdspad, zo leert het derde spoor tussen Emmerik en Oberhausen.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Staatssecretaris: resultaten haalbaarheidsstudie Lelylijn volgen eind dit jaar | SpoorPro.nl

Staatssecretaris: resultaten haalbaarheidsstudie Lelylijn volgen eind dit jaar

Lelylijn
De Lelylijn is een voorgestelde Nederlandse spoorlijn tussen Lelystad en Groningen met in elk geval stations in Emmeloord, Heerenveen en Drachten met treinen die een snelheid tot 200 kilometer per uur kunnen bereiken. 2020, Haalbaarheidsonderzoek Ministerie IenW

De resultaten van een haalbaarheidsonderzoek naar de Lelylijn worden eind dit jaar gepubliceerd. Het besluit over of er zal worden geïnvesteerd in dit toekomstige spoortraject zal echter genomen worden door het volgende kabinet. Dat schrijft demissionair staatssecretaris Steven van van Weyenberg in antwoorden op vragen gesteld over de begroting van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. 

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. 

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

1 reactie op “Staatssecretaris: resultaten haalbaarheidsstudie Lelylijn volgen eind dit jaar”

Pat Rick|17.11.21|16:41

Er is met de huidige krapte op de woningmarkt zeker een business case te maken voor de Lelylijn. En een extra upgrade van de Wunderline voor een HSL-achtige verbinding met Bremen/Hamburg/Kopenhagen/Malmö. Dit moet men goed afspreken met de Duitsers met een gedetailleerd tijdspad, zo leert het derde spoor tussen Emmerik en Oberhausen.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.