Spoor naar Utrechts Spoorwegmuseum op de schop

VolkerRail gaat deze maand in opdracht van ProRail de zogeheten museumspoorlijn tussen Blauwkapel in het noordoosten van Utrecht en het museum aan de rand van de binnenstad vernieuwen. De spoorlijn wordt gebruikt door treinen van het museum.

Op 6 juni zullen de werkzaamheden van start gaan, die tot dinsdag 22 juni in beslag nemen. Daarbij zal onder meer de overweg Zonstraat gedurende een periode van vijf dagen afgesloten zal zijn.

Overwegen en nieuwe spoorstaven

In totaal zal door VolkerRail aan drie overwegen worden gewerkt, omdat ook de overweg Kardinaal de Jongweg en de overweg Kapteynlaan op de schop gaan. Op deze plekken zal de afsluiting korter zijn. De aannemer zal namelijk ook ’s nachts aan de slag zal zijn om zowel de spoorstaven als de bevloering vernieuwen. Het verkeer zal worden omgeleid.

Ook het spoor in de directe omgeving van het museum krijgt nieuwe spoorstaven. Bovendien zullen de ballast en dwarsliggers vervangen worden. ProRail kan hinder voor de omgeving niet uitsluiten, met name ter hoogte van de Wagenstraat. Daar zal met groot materieel worden gewerkt aan het vervangen van de wissels. Vanwege eventuele geluidsoverlast zullen deze werkzaamheden overdag plaatsvinden.

“Deze geplande renovatiewerkzaamheden zijn eens in de zoveel jaar nodig om het spoor in optimale conditie te houden. Na de werkzaamheden kan het spoor naar het museum weer jaren mee”, aldus Johan van der Velden, bouwmanager bij ProRail.

Het Spoorwegmuseum gaat op 5 juni weer open. Kaartjes en een toegangsslot zijn te reserveren via de website. In april was het museum ook al even geopend, toen als onderdeel van een pilot met sneltesten.

Lees meer:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start abonnement

Auteur: Nick Augusteijn

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Spoor naar Utrechts Spoorwegmuseum op de schop | SpoorPro.nl

Spoor naar Utrechts Spoorwegmuseum op de schop

VolkerRail gaat deze maand in opdracht van ProRail de zogeheten museumspoorlijn tussen Blauwkapel in het noordoosten van Utrecht en het museum aan de rand van de binnenstad vernieuwen. De spoorlijn wordt gebruikt door treinen van het museum.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Nick Augusteijn

Nick Augusteijn is chef redactie van SpoorPro en de RailTech-titels.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.