België wacht op actie vanuit Nederland voor spoorverbinding Hamont-Weert

Desiro-trein, NMBS, spoorlijn Mol-Herentals

In België wordt komende zomer het geëlektrificeerde en gerenoveerde spoortraject Mol-Neerpelt-Hamont in gebruik genomen. Het is de bedoeling dat deze verbinding in de toekomst wordt doorgetrokken naar Weert. “Wij hebben ons deel van het werk nagenoeg afgewerkt. Het is nu aan de Nederlanders”, aldus Vlaams parlementslid Marino Keulen. 

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. 

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Paul van den Bogaard

Paul van den Bogaard is redacteur van SpoorPro.

1 reactie op “België wacht op actie vanuit Nederland voor spoorverbinding Hamont-Weert”

-baxspace-|29.10.20|11:55

Ik zou pleiten voor meer grensoverschrijdend spoorverkeer, zeker tussen Nederland en België. Het is van de zotte (allei!) dat je als je van Eindhoven naar Brussel wilt je zo ver om moet. Niet gebruikersvriendelijk. Je zou zelfs zo ver willen gaan dat er van Gent een rechtstreekse spoorlijn naar Rotterdam komt, met mooie tunnels, om zo ook Zeeland te ontsluiten. Maak ook ’s vaart met de tramlijn tussen Maastricht en Hasselt. Nu!

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

België wacht op actie vanuit Nederland voor spoorverbinding Hamont-Weert | SpoorPro.nl

België wacht op actie vanuit Nederland voor spoorverbinding Hamont-Weert

Desiro-trein, NMBS, spoorlijn Mol-Herentals

In België wordt komende zomer het geëlektrificeerde en gerenoveerde spoortraject Mol-Neerpelt-Hamont in gebruik genomen. Het is de bedoeling dat deze verbinding in de toekomst wordt doorgetrokken naar Weert. “Wij hebben ons deel van het werk nagenoeg afgewerkt. Het is nu aan de Nederlanders”, aldus Vlaams parlementslid Marino Keulen. 

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. 

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Paul van den Bogaard

Paul van den Bogaard is redacteur van SpoorPro.

1 reactie op “België wacht op actie vanuit Nederland voor spoorverbinding Hamont-Weert”

-baxspace-|29.10.20|11:55

Ik zou pleiten voor meer grensoverschrijdend spoorverkeer, zeker tussen Nederland en België. Het is van de zotte (allei!) dat je als je van Eindhoven naar Brussel wilt je zo ver om moet. Niet gebruikersvriendelijk. Je zou zelfs zo ver willen gaan dat er van Gent een rechtstreekse spoorlijn naar Rotterdam komt, met mooie tunnels, om zo ook Zeeland te ontsluiten. Maak ook ’s vaart met de tramlijn tussen Maastricht en Hasselt. Nu!

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.