Railcenter in Amersfoort

ProRail splitst Operationeel Besturingscentrum Infra op vanwege coronavirus

Het Operationeel Besturingscentrum Infra (OBI) van ProRail werkt vanaf maandag op twee verschillende locaties. Het OBI bewaakt en bedient de hoogspanningsinstallaties. Ook handelt het OBI samen met de onderhoudsaannemer bijvoorbeeld tunnelstoringen af.

“Het team bestaat uit een beperkt aantal, formeel gecertificeerde specialisten en het is vitaal voor de continuïteit en veiligheid van het treinverkeer”, aldus ProRail.

Taskforce coronavirus

ProRail heeft een taskforce in het leven geroepen voor het coronavirus. Deze taskforce heeft als doel om het besmettingsrisico binnen ProRail zo laag mogelijk te houden, zodat medewerkers hun werk kunnen blijven uitvoeren en te zorgen dat het treinverkeer zo goed mogelijk kan blijven verlopen.

Mogelijk gaan de maatregelen bij de spoorbeheerder daarom “een stap verder dan de richtlijnen van het RIVM”. De maatregel, waarbij medewerkers van OBI op twee verschillende locaties werken is hier een voorbeeld van. Het OBI heeft als hoofdlocatie het Operationeel Controle Centrum Rail (OCCR) in Utrecht en heeft een uitwijklocatie bij het Railcenter in Amersfoort. “De uitwijkpost in Amersfoort is volledig operationeel en kan direct in gebruik worden genomen”, aldus ProRail.

Lees meer in ons Dossier over het corinavirus.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.