NS, trein, sein, veiligheid

ProRail start aanbesteding seinen

Spoorbeheerder ProRail is op zoek naar een bedrijf dat nieuwe seinen kan ontwikkelen, leveren en onderhouden. Het gaat om een compact hoofdsein en een matrixsignaalgever met een drie-standen-herhalingssein. 

De nieuwe generatie seinen is bedoeld voor zowel nieuwe projecten als de vervanging van bestaande seinen die aan het eind van hun levensduur of beschadigd zijn. ProRail verwacht over een periode van acht jaar minimaal 500 van deze systemen af te nemen.

Eersteling

Het bedrijf wil hiervoor een raamovereenkomst aangaan met één leverancier. Zoals gezegd moet deze overeenkomst wat ProRail betreft niet alleen de levering van de systemen bevatten, de spoorbeheerder wil ook een beroep kunnen doen op de leverancier voor ondersteuning bij de installatie, met name van de eersteling.

Reageren op de aanbesteding kan tot 14 oktober. Meer informatie over het zeer uitgebreide eisenpakket waar de seinen aan moeten voldoen is te vinden op TenderNed.

Lees ook:

Onderwerpen: ,

Auteur: Paul van den Bogaard

Paul van den Bogaard is redacteur van SpoorPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.