Station Utrecht Centraal verkiezingen

Reizigers kunnen op ruim 60 treinstations stemmen

Reizigers kunnen woensdag op een recordaantal stations hun stem uitbrengen voor de Tweede Kamerverkiezingen. ProRail, NS en de gemeenten hebben het mogelijk gemaakt voor reizigers om op meer dan zestig stationslocaties te stemmen.

Station Castricum heeft woensdag primeur, want dit stembureau is al om 00.00 uur opengegaan. Inwoners kunnen met een geldige stempas en identiteitsbewijs stemmen op een stationslocatie in hun eigen gemeente. Met een aangevraagde kiezerspas kan een kiezer bij elk stembureau naar keuze stemmen.

Stembureaus op stations

Uit eerdere jaren blijkt dat veel reizigers gebruikmaken van de stembureaus op de stations. Daarom wordt kiezers aangeraden om hier rekening mee te houden. Radiostation NPO 3FM verzorgt donderdag haar uitzending vanuit het stembureau in station Utrecht Centraal. Reizigers zijn welkom om daar langs te komen. Voor een actueel overzicht van de deelnemende stationslocaties en de openingstijden per locatie kunnen kiezers terecht op ns.nl/stemmen.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.