
Asset Rail wint onderhoudscontract in Drenthe
Asset Rail heeft de aanbesteding voor het Prestatie Gericht Onderhoud-contract Drenthe2 gewonnen. De spooraannemer gaat vanaf deze zomer vijf jaar lang het spooronderhoud in en rond Zwolle en een groot deel van Drenthe verzorgen. Het gaat om het contract Drenthe2 dat in opdracht van ProRail wordt uitgevoerd. De partijen ondertekenden woensdag daarvoor het contract.
Het is daarmee het vierde PGO-contract dat Asset Rail met ProRail heeft afgesloten. Asset Rail heeft daarmee twintig procent van de PGO-gebieden in handen in Nederland. Eerder al startte het spoorbedrijf het beheer en onderhoud voor PGO-gebieden Gelre, Eemland en De Peel, met daarin onder meer de knooppunten Arnhem, Nijmegen en Amersfoort. De spooraannemer heeft daarmee de verantwoordelijkheid gekregen voor het beheer en onderhoud van de belangrijkste spoorverbindingen van en naar Noord- en Oost-Nederland.
Onderhoudscontract
Volgens algemeen directeur Jorn Pruntel ziet Asset Rail het nieuwe contract als bevestiging van de aanpak. “We hebben een relatief jonge organisatie met een frisse blik op spooronderhoud. Door klantgericht te zijn en te investeren in innovaties hebben we bewezen resultaten te boeken en de prestaties op het spoor te kunnen verbeteren.”
Het in 2006 opgerichte Asset Rail is in relatief korte tijd een belangrijke speler geworden in de Nederlandse spoorsector. Met het verwerven van het nieuwe onderhoudscontract is gestart met de werving van tientallen nieuwe spoorwerkers zoals (hoofd)monteurs voor seinwezen, baan, energievoorziening en kunstwerken. Railinfrabeheerder ASSET Rail werd in 2006 opgericht en is eigendom van Dura Vermeer en Arcadis.
PGO-gebied Drenthe2 betreft het spoor in en om Zwolle tot aan de grens van spooremplacement Groningen en alles wat daarvan ten oosten ligt, zoals ook het spoor naar Emmen. Het gaat oom 500 kilometer spoor, 26 stations, ruim 400 wissels en 55 spoorbruggen.
Spoorvernieuwing
Er is onlangs veel spoor vernieuwd zoals op emplacement Zwolle. Komende jaren vindt er bovendien nog veel vernieuwingswerk plaats, waaronder de elektrificatie van het ‘Kamperlijntje’ en een tweede ombouwoperatie op emplacement Zwolle.
U las zojuist één van de premium artikelen gratis.
Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en
krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.
Bent u al abonnee?
Leuk, nog meer inhuur op het spoor…
Carlo , je zou je ook kunnen af vragen waarom Strukton steeds er naast grijpt . Ze zijn nu al een gedeelte van de Maaslijn de Peel en nu Drente2 kwijt . Misschien te duur of teveel overhead ?
Carlo,
Aangezien we jaren onder dezelfde vlag hebben gewerkt,hoeven we er geen discussie over te voeren dat Strukton projectmatig altijd mooi stukje kwaliteit levert.
Ik heb dan ook 12,5 jaar met liefde voor deze aannemer gewerkt,en ben er nooit wat tekort gekomen.
We praten dan ook over het Systems,die hardwerkende mensen heeft .
Helaas gaat dit niet altijd op voor de PCA’s van Strukton,waar mensen werken die minder hard lopen.
Dit was ook te zien in de PGO-overdrachten naar Asset Rail.
huidige cijfers van SW-storingen in Eemland zijn nu extreem laag.
Dit zijn wel keiharde feiten,ProRail ziet deze cijfers ook.
De overdracht afgelopen jaar van de Peel was hetzelfde drama,de monteurs hebben extreme uren gedraaid in de start van het contractgebied.
Treindienstleiders waren vaak verbaast over het vlotte aanpakken van storingen.
Feiten: cijfers van storingen lopen flink omlaag,en de ‘kleine’ aannemer wordt in afgelopen maanden 2x zo groot
Ik spreek nog diverse mensen die van Strukton PCA overgestapt zijn naar Asset Rail en voor velen is het een verademing dat ze nu bij Asset werken .