GeoNext, winnaar Innovation Award 2015, RailTech, Rolf Dollevoet, TU Delft

Maak kans op de Innovation Award voor de spoorsector

Spoorbedrijven of startups met innovatieve ideeën om de spoorsector te verbeteren kunnen tijdens RailTech Europe opnieuw in aanmerking komen voor een van de prestigieuze Innovation Awards. De prijs heeft als doel om innovaties in de spoorsector te stimuleren om de prestaties, veiligheid, capaciteit en reizigerscomfort van het spoor op een hoger niveau te brengen.

De Innovation Awards maken deel uit van RailTech Europe, een grote internationale vakbeurs die op 28, 29 en 30 maart in de Utrechtse Jaarbeurs plaatsvindt.

Spoorprofessionals kunnen in twee categorieën in de prijzen vallen: de Innovation Award en de Young Innovation. Daarnaast wordt er een Publieksprijs uitgereikt. Ideeën kunnen ingediend worden voor de volgende categorieën: Infrastructuur, Rollend Materieel, Technologie, Spoorgoederenvervoer en Openbaar Vervoer.

Internationale jury

Een internationale jury van spoorexperts beoordeelt de inzendingen. In de jury nemen deel Rolf Dollevoet, professor Railbouwkunde van de TU Delft, Erik Sigger, hoofd Proceskwaliteit en Innovatie van NS, Chris Verstegen, manager Innovatie bij ProRail, Niels van Oort, assistent-professor Openbaar Vervoer bij de TU Delft, Matthias Landgraf, onderzoeker bij de Technical University in Graz, Dennis Schut, Research en Innovation Manager bij het UIC, Cor Hoenders, directeur van Rail Cargo Information Netherlands, Manuel Gerres, hoofd Business Development en Start-up Relations bij Deutsche Bahn, Edwin Boer, Strategy en Innovation bij NS en Lex van der Poel, directeur van Dual Inventive.

Ieder bedrijf kan maximaal twee innovaties insturen. De oplossingen dienen uiterlijk 9 februari te worden ingediend via de website van RailTech Europe. De internationale jury beoordeelt de aanvragen en maakt op 28 maart de winnaars officieel bekend tijdens het RailTech Awards Dinner op 28 maart in de Janskerk in Utrecht.

Innovation Awards

In 2015 won GeoNext heeft de RailTech Innovation Award met het 3D-video meetsysteem. Met dit systeem kunnen nauwkeurige metingen met een hoge frequentie in het spoor worden uitgevoerd. Arcadis en Better Future Factory vielen in de prijzen bij de Young Innovation Award. Zij bedachten een oplossing waarbij het reizigers op stations hun plastic afval in een machine kunnen deponeren, waarna er een product van het afval 3D kan worden geprint. Spoorleverancier Alom won de Publieksprijs, met het ABC Bevestigingssysteem. Het ABC-railsysteem maakt het mogelijk om een spoorsysteem modulair op te bouwen.

Naast de uitreiking van de Innovation Awards kunnen bezoekers zich tijdens RailTech Europe laten informeren over de laatste technologische ontwikkelingen op de uitgebreide beursvloer, deelnemen aan een internationale railconferentie, de Rail Carrière Dag, het Startup Fest, een bezoek brengen aan het Rail Freight Square en tientallen spoorworkshops bijwonen.

Lees ook:

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.