Kantoor InTraffic Nieuwegein

InTraffic vernieuwt CO2-Prestatieladder niveau 5

InTraffic is opnieuw gecertificeerd voor niveau 5 op de CO2-Prestatieladder. De IT-specialist voor de spoorbranche bezit het certificaat al sinds 2012, maar door de invoering van de nieuwe versie van het handboek eind 2015, was een nieuwe certificering noodzakelijk. Het vernieuwde certificaat is geldig tot en met juni 2018.

InTraffic is erin geslaagd om te voldoen aan de nieuwe eisen van Handboek 3.0 van de CO2-Prestatieladder. Daarvoor heeft het bedrijf met behulp van Stichting Stimular een aanzienlijke inspanning geleverd. Er is onder andere een nieuwe ketenanalyse gemaakt van de CO2-uitstoot en de reductiekansen van de dienstverlening zijn vastgesteld.

Landelijke Infra Monitoring

De ketenanalyse gaat over de Landelijke Infra Monitoring (LIM), dat is ontwikkeld door InTraffic. LIM geeft een voorspellend landelijk overzicht van storingen aan de centraal bediende wissels van ProRail. Het systeem is gebaseerd op bigdata-analysetechnieken. In de ketenanalyse is zichtbaar gemaakt hoe LIM de CO2-footprint van de spoorsector kan verkleinen. Zo kan monitoring van wissels met LIM het aantal onverwachte storingen en daarmee de inzet van vervangend vervoer (bussen) verminderen.

Daarnaast is ook voor andere IT-systemen van InTraffic berekend hoe het gebruik hiervan bij de klant kan leiden tot CO2-reductie (scope 3-analyse). Een voorbeeld is NEO, een simulator waarmee driver advisory systemen voor machinisten getest worden. Met driver advisory systemen kunnen machinisten energiezuiniger rijden.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.