Deutsche Bahn, trein

Nokia gaat GSM-R netwerk Deutsche Bahn moderniseren

Nokia heeft een achtjarig contract binnengehaald voor de modernisering van het GSM-R communicatienetwerk voor het spoor in het zuiden van Duitsland. Het telecombedrijf kreeg de opdracht van DB Netz, de infrastructuurtak van Deutsche Bahn.

Nokia Networks gaat de bestaande GSM-R radiosystemen vervangen door nieuwe technologieën, waaronder het Flexi base station. De opdracht betreft de installatie van ruim tweeduizend GSM-R Flexi base stations en controllers en de bijkomende service, meldt www.railway-technology.com.

GSM-R

Heike Hanagarth van Deutsche Bahn: “Wij kijken er naar uit om met onze internationale partner Nokia samen te werken. We zijn overtuigd van hun technische innovatie en kwaliteit.”

Nokia zal onder andere vanuit Europese onderzoek- en ontwikkelingcentrum in Hongarije langdurige technische ondersteuning verzorgen voor het communicatiesysteem. Dirk Lewandowski van Nokia Networks railway solutions: “Dit is tot zover een van onze grootste GSM-R contracten, waarmee ons bereik in Europa flink wordt vergroot.”

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.