Wolter van Houten, Heatpoint, Innovation Award, Railtech Europe 2013

Heatpoint wint Europese award met isolatie wisselverwarming

Heatpoint heeft dinsdagavond een European Rail Award gewonnen. Deze prijs werd uitgereikt tijdens het tweedaagse European Rail Congress in Londen. Het Nederlandse bedrijf won de prijs met een innovatief product waarbij isolatiemateriaal wordt aangebracht bij wisselverwarming op het spoor. Dit isolatiemateriaal zorgt ervoor dat 50 procent van de energie die de verwarmingsinstallaties gebruiken, wordt bespaard. Het project won in de categorie ‘Most Innovative Rail Project of the Year’.

Het doel van de European Rail Awards bestaat er in om het Europese spoornetwerk samen te brengen en de aandacht te vestigen op de belangrijkste uitdagingen en realisaties in de Europese spoorwereld. De awards zijn gericht op het belonen en aanmoedigen van de innovatie in de spoorsector, het bevorderen van de interoperabiliteit, en het verspreiden van de beste praktijkprojecten in heel Europa.

Jury

De jury bestaat uit voorzitter Brian Simpson en afgevaardigden van het Transport & Tourism Committee van het Europese Parlement én Siim Kallas als Europees Commissaris voor Transport. Ze worden bijgestaan door een technisch panel met vertegenwoordigers van de belangrijkste Europese instanties (EIM, EPF, ERA, ERFA en UITP).

Heatpoint won vorig jaar ook al de Innovation Award tijdens Rail-Tech Europe in de Rijtuigenloods in Amersfoort.

Bekijk het video-interview dat SpoorPro toen met directeur Wolter van Houten van Heatpoint had:

Lees ook:

 

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.