Monitoringsysteem, ATB Vv

ProRail maakt gunning monitoringsysteem ATB Vv bekend

Er komt een monitoringsysteem voor het treinbeveiligingssysteem ATB Vv op het Nederlandse spoor. Met het monitoringsysteem wordt het mogelijk op afstand te controleren of het beveiligingssysteem in- of uitgeschakeld staat en of het functioneert. Dat kan op dit moment nog niet en dat brengt grote veiligheidsrisico’s met zich mee. ProRail heeft de opdracht voor de levering van het monitoringsysteem aan Strukton Systems gegund. Alle ATB Vv-installaties in Nederland worden met dit systeem uitgerust. Er loopt op dit moment nog een tender voor de montage van het systeem.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. Ook krijgt u €100 korting op het SpoorPro Seminar ‘Elektrisch werken aan het spoor’.

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

1 reactie op “ProRail maakt gunning monitoringsysteem ATB Vv bekend”

Arco Sierts|07.11.13|12:05

ProRail LIEGT. De politiek wist (en weet!) aantoonbaar en bewijsbaar NIETS van het monitoring-punt en ook NIETS van de bijbehorende risico’s. Dit zijn schandelijke kwesties die opzettelijk onder de mat geveegd zijn en doelbewust verzwegen richting de politiek. En dan nu met droge ogen de politiek de schuld durven geven en nog meer belastinggeld verbranden.
Er moeten koppen rollen, en niet alleen vanwege deze ene misstand. Want er is veel meer aan de hand binnen het STS-dossier.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

ProRail maakt gunning monitoringsysteem ATB Vv bekend | SpoorPro.nl
Monitoringsysteem, ATB Vv

ProRail maakt gunning monitoringsysteem ATB Vv bekend

Er komt een monitoringsysteem voor het treinbeveiligingssysteem ATB Vv op het Nederlandse spoor. Met het monitoringsysteem wordt het mogelijk op afstand te controleren of het beveiligingssysteem in- of uitgeschakeld staat en of het functioneert. Dat kan op dit moment nog niet en dat brengt grote veiligheidsrisico’s met zich mee. ProRail heeft de opdracht voor de levering van het monitoringsysteem aan Strukton Systems gegund. Alle ATB Vv-installaties in Nederland worden met dit systeem uitgerust. Er loopt op dit moment nog een tender voor de montage van het systeem.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. 

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

1 reactie op “ProRail maakt gunning monitoringsysteem ATB Vv bekend”

Arco Sierts|07.11.13|12:05

ProRail LIEGT. De politiek wist (en weet!) aantoonbaar en bewijsbaar NIETS van het monitoring-punt en ook NIETS van de bijbehorende risico’s. Dit zijn schandelijke kwesties die opzettelijk onder de mat geveegd zijn en doelbewust verzwegen richting de politiek. En dan nu met droge ogen de politiek de schuld durven geven en nog meer belastinggeld verbranden.
Er moeten koppen rollen, en niet alleen vanwege deze ene misstand. Want er is veel meer aan de hand binnen het STS-dossier.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.