Spoor veiliger door verplichte productcertificering

Nieuwe werkplekbeveiligingsmiddelen moeten vanaf 1 januari 2014 verplicht beschikken over een productcertificering. Dat moet werken op het spoor veiliger maken. Ook wordt het door de certificering eenvoudiger om innovatieve technologieën uit andere Europese landen toe te passen. Stichting RailAlert heeft een certificeringsysteem ontwikkeld, waarmee producten worden beoordeeld en getoetst voor het gebruik op het Nederlandse spoor. Daarmee volgt de stichting Europese richtlijnen. Voor fabrikanten wordt het daardoor makkelijker om hun systemen in andere Europese landen op de markt te brengen.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. 

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Spoor veiliger door verplichte productcertificering | SpoorPro.nl

Spoor veiliger door verplichte productcertificering

Nieuwe werkplekbeveiligingsmiddelen moeten vanaf 1 januari 2014 verplicht beschikken over een productcertificering. Dat moet werken op het spoor veiliger maken. Ook wordt het door de certificering eenvoudiger om innovatieve technologieën uit andere Europese landen toe te passen. Stichting RailAlert heeft een certificeringsysteem ontwikkeld, waarmee producten worden beoordeeld en getoetst voor het gebruik op het Nederlandse spoor. Daarmee volgt de stichting Europese richtlijnen. Voor fabrikanten wordt het daardoor makkelijker om hun systemen in andere Europese landen op de markt te brengen.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. 

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.