Spoorverdubbeling bij Den Bosch verkleint kans op verstoringen

ProRail voert van donderdag 27 juni tot en met donderdag 11 juli grootschalige werkzaamheden uit aan de noordzijde van station Den Bosch. Daarbij wordt het aantal sporen over de rivier de Dieze uitgebreid. Naast de bestaande dubbelsporige brug is er een fly-over gebouwd en wordt dit najaar gestart met de bouw van een enkelsporige brug. Het aantal sporen over de Dieze wordt zo uitgebreid van twee naar vier. Hierdoor kunnen er in de toekomst meer treinen rijden en wordt de kans op verstoringen kleiner.

Komende zomer wordt de bestaande dubbelsporige brug over de Dieze vervangen. Ook vindt er een herinrichting plaats van het emplacement en worden de sporen vernieuwd.

Extra reistijd

De werkzaamheden hebben tot gevolg dat richting Utrecht en Nijmegen gedurende 15 dagen géén rechtstreeks treinverkeer mogelijk is. Een deel van de trajecten moet in deze periode met de bus worden afgelegd. In het weekend van 6 en 7 juli geldt dit bovendien voor het hele traject ’s-Hertogenbosch-Utrecht. Reizigers moeten rekening houden met een extra reistijd van 30 tot 60 minuten.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

1 reactie op “Spoorverdubbeling bij Den Bosch verkleint kans op verstoringen”

Paul Lamote|28.05.13|12:33

En de reizigers moeten wel vol betalen voor deze puinhoop?

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.