Wat doe je, actie, ProRail

Website informeert over hoe te handelen bij treinramp

Wat kun je doen als op het spoor in Zwijndrecht een goederentrein ontploft? En hoe handel je als op het spoor in Dordrecht een gifwolk ontsnapt? De website www.watdoeje.nl geeft onder meer antwoord op deze vragen. Het is een initiatief van de gemeenten Dordrecht en Zwijndrecht, de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid en ProRail. Vertegenwoordigers van deze organisaties namen woensdag deze website officieel in gebruik.

Zij vragen met de website aandacht voor zelfredzaamheid bij ongevallen op het spoor. De lancering van de website is onderdeel van het project ‘Spoorzone’ waarin de gemeenten, de veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid en ProRail samenwerken om de veiligheid op en rond het spoor te verbeteren.

Ongeval op spoor

De organisaties stellen dat honderd procent veiligheid niet gegarandeerd kan worden. Daarom is het volgens hen goed om te weten wat je wel en niet moet doen als het dan toch een keer fout gaat. Op www.watdoeje.nl kunnen mensen lezen hoe te handelen bij een ongeluk op het spoor.

De nieuwe website wordt onder meer bekendgemaakt via posters op de stations en langs de weg, met grote spandoeken bij spoorviaducten en diverse berichten in de media.

Onderwerpen: ,

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.