Containers haven Rotterdam, foto: @Jan van der Vaart

CBS start pilot om containerstroom in kaart te brengen

Het Centraal Bureau voor de Statistiek is een onderzoek gestart om in beeld te krijgen welke route containers in Nederland afleggen van begin tot einde. Betrouwbare data hierover ontbreken nu nog, maar kunnen volgens het CBS helpen om de modal shift van de weg naar water of spoor te maken.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Paul van den Bogaard

Paul van den Bogaard is redacteur van SpoorPro.

1 reactie op “CBS start pilot om containerstroom in kaart te brengen”

Wim Visser|21.08.20|15:35

Mooi en uitermate zinvol project. Lijkt mij een uitstekende mogelijkheid om te analyseren waar kansen liggen om volumes te bundelen en welke vervoersmodaliteit(en) voor de diverse eindbestemmingen het meest zinvol zijn. Dit zou m.i. ook een meer feitelijke basis moeten geven om doelstellingen op het gebied van gewenste modal split te definiëren.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

CBS start pilot om containerstroom in kaart te brengen | SpoorPro.nl
Containers haven Rotterdam, foto: @Jan van der Vaart

CBS start pilot om containerstroom in kaart te brengen

Het Centraal Bureau voor de Statistiek is een onderzoek gestart om in beeld te krijgen welke route containers in Nederland afleggen van begin tot einde. Betrouwbare data hierover ontbreken nu nog, maar kunnen volgens het CBS helpen om de modal shift van de weg naar water of spoor te maken.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Paul van den Bogaard

Paul van den Bogaard is redacteur van SpoorPro.

1 reactie op “CBS start pilot om containerstroom in kaart te brengen”

Wim Visser|21.08.20|15:35

Mooi en uitermate zinvol project. Lijkt mij een uitstekende mogelijkheid om te analyseren waar kansen liggen om volumes te bundelen en welke vervoersmodaliteit(en) voor de diverse eindbestemmingen het meest zinvol zijn. Dit zou m.i. ook een meer feitelijke basis moeten geven om doelstellingen op het gebied van gewenste modal split te definiëren.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.