Pasta in pallets in goederenwagon Deutsche Bahn

DB vervoert 500 pallets Italiaanse pasta per trein naar Aldi in Duitsland

DB Cargo en DB Schenker gaan meer dan 500 pallets Italiaanse pasta naar 650 filialen van supermarktketen Aldi in Zuid-Duitsland vervoeren. De vracht wordt rechtstreeks bij de fabrikant in Italië opgehaald en naar Duitsland vervoerd in een gecoördineerde supply chain van vrachtwagens en goederentreinen.

De eerste driehonderd pallets met in totaal zo’n vierhonderdduizend pakjes pasta zijn nu aangekomen bij de railterminal van DB Schenker Transa in Neurenberg. De spaghetti, penne en Fusilli worden vervoerd in tien goederenwagons.

Christian Drenthen, directeur wegvervoer bij DB Schenker: “De huidige corona-pandemie toont het belang van stabiele toeleveringsketens. Logistiek houdt de wereld draaiende. Met pastatransport voor Aldi van Italië naar Zuid-Duitsland zorgen we ervoor dat lege schappen van supermarkten snel worden gevuld.”

Vervoer pasta

Het merk Cucina wordt geproduceerd in Nola, nabij Napels in Zuid-Italië. Vooral spaghetti, maar ook grote hoeveelheden penne en fusilli, worden vanuit Nola per vrachtwagen naar Anagni vervoerd. Van daaruit wordt de pasta in goederentreinen van DB Cargo geladen om de reis te vervolgen naar Neurenberg. Na een herverdeling van de pallets wordt de lading via de weg vervoerd naar tien regionale Aldi-bedrijven, die elk 50 tot 70 filialen bevoorraden.

Andreas Kremer, Director Supply Chain Management bij Aldi Süd: “Dankzij de samenwerking met Deutsche Bahn kunnen we flexibel reageren op capaciteitsknelpunten. Dit geeft onze fabrikant de zekerheid dat we zijn producten betrouwbaar zullen blijven afnemen en dat onze klanten kunnen vertrouwen dat de schappen op tijd worden aangevuld. Er is nog steeds geen reden om pasta te gaan hamsteren.”

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.