Kamerlid, Jacques Monasch

Monasch praat in Hengelo over overlast goederenvervoer

De Hengelose gemeenteraadsfractie van de PvdA heeft Kamerlid Jacques Monasch uitgenodigd om op zaterdag 10 maart een bezoek te brengen aan de Overijsselse stad om te praten over goederenvervoer per spoor.

Monasch zal tijdens zijn bezoek spreken met PvdA-bestuurders uit de betrokken Twentse gemeenten en de belangengroep ‘No Rail’ om te praten over de eventuele gevolgen van de kabinetsplannen. Het kabinet wil het goederenvervoer per spoor een forse impuls geven.

Dramatisch

De Hengelose PvdA-fractievoorzitter Maarten Hollander: “Een toename van het goederenvervoer met ongeveer 80 treinen per dag is dramatisch voor de leefbaarheid van de Twentse gemeenten. De overlast van trillingen, geluid en de gevolgen voor de doorstroming van het verkeer zijn onaanvaardbaar. Er is onvoldoende gekeken naar alternatieven, en nauwelijks geld beschikbaar om de gevolgen te beperken. We zullen als Twentse gemeenten de handen ineen moeten slaan om deze plannen te stoppen’.

Onder leiding van No Rail zullen tijdens het werkbezoek een aantal knelpunten in Hengelo worden bezocht, zo schrijft de stichting op haar website.

Auteur: Bart Pals

Bart Pals is hoofdredacteur van Nieuwsblad Transport, een zusteruitgave van SpoorPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.