RailTech Europe 2022

Spoorwereld komt samen in Utrecht tijdens RailTech Europe ’24

RailTech Europe '23 belooft wederom een groots en interessant spoors spektakel te worden.

Ruim 8.500 bezoekers, meer dan 100 deelnemende partijen, vier conferentiethema’s en meer dan 30 workshops. Over een maand gaat de RailTech Europe 2024 editie van start in de Utrechtse Jaarbeurs, met als thema Advancing Rail, Empowering the Future.

RailTech Europe ’24 wordt afgetrapt op dinsdag 5 maart, met een spoorse netwerkavond in de RailTech Express Dinner Train. Daarna volgen twee dagen die gevuld zijn met workshops, deelnemers/exposanten, netwerkbijeenkomsten, presentaties en discussies.

De conferentie

Tijdens de tweedaagse conferentie komen vier onderwerpen aan bod die zeer relevant zijn voor de spoorwegsector van vandaag, met interessante sprekers, presentaties en paneldiscussies. De sessie High-speed Rail bevat onder andere presentaties door Emilien Dang, Chief Technical Officer en lid van de raad van bestuur van Rail Baltica en een interview met de chief officer van het veelbelovende Poolse technologiebedrijf Nevomo.

Een ander belangrijk thema binnen de spoorbranche is Cybersecurity and Signalling, waar de risico’s van cyberaanvallen voor de spoorwegsector wordt besproken door Ifigeneia Lella, Cybersecurity Expert bij het Europees Agentschap voor Cybersecurity ENISA. Senior adviseurs bij het Noorse Spoorwegdirectoraat (NRD) Cecillie Bjørløkke en Ingar Osterby spreken onder andere over het optimaliseren van ERTMS-investeringen met ATO.

Er is genoeg gelegenheid voor interactie. Foto: RailTech Europe 2022

Competition in Passenger Rail is het derde onderwerp. Brancheorganisaties, spoorwegbedrijven en juristen volgen de ontwikkelingen van de openstelling van de markt in Europa op de voet en delen hun inzichten tijdens deze sessie. De sessie eindigt met een debat: zullen reizigers profiteren van de openstelling van de markt? Onder meer Nick Brooks van AllRail, Delphine Grandsart, Senior Researcher bij de European Passengers Federation en Viola Sütő, advocaat en eigenaar van LegalRail gaan daarover de debat aan met elkaar.

Het vierde onderwerp is het verminderen van emissies, eveneens een hot item in de railinfrabranche. Matthias Landgraf, oprichter van Evias rail en Sven Schirmer, Corporate Procurement Coordinator bij ÖBB-Holding AG vertellen hoe de aanleg én het gebruik van spoorweginfrastructuur duurzamer kan worden door de inzet van data-analyses, levenscycluskosten, het exact in kaart brengen van milieueffecten, en dit alles te combineren met evaluatieparameters. Ook zullen er tal van andere onderwerpen worden besproken over hoe de spoorwegsector duurzamer te maken.

Diverse workshops

Op de beursvloer van RailTech Europe ’24 vindt u gratis workshops over verschillende onderwerpen. De workshops vinden gedurende beide dagen van RailTech Europe ’24 plaats in drie workshop areas. Van technisch tot het reizigersperspectief en van hands-on tot futuristisch.

Het gebruik van AI bij spoorinspecties door Goldschmidt Holding, How to Fix Europe’s International Passenger Railways door spooractivist en initiatiefnemer van het #crossborderail project Jon Worth, en de technische uitdagingen waar Hyperloop voor staat door Delft Hyperloop, het zijn slechts enkele voorbeelden van het ruime aanbod aan boeiende workshops.

Een workshop op RailTech Europe 2022

In workshopgebied 3 zijn er verschillende CEO talks: diepte-interviews met leiders uit de spoorwegsector, waaronder Marc Ullrich, International Senior Executive bij Vossloh en Gerard Scheffrahn, directeur van het ERTMS-programma in Nederland.

In het panel Women in Rail praten we over de ervaringen van vrouwen in de spoorwegsector met Babette Müller-Reichenwallner, CRO bij Railnova, Linda Thulin, International Development and Relations on Railway bij Trafikverket, en Laura ten Have Krieger, QHSE- en marketingvertegenwoordiger bij Vossloh ETS.

Kortom: RailTech Europe ’24 is hét spoorevenement van het jaar in Nederland. Ben je actief in de spoorsector en wil je je kennis en netwerk vergroten, dan mag je niet ontbreken. Natuurlijk is SpoorPro er ook bij. Kom je langs onze stand? Wil je nóg meer informatie en je direct registreren als bezoeker van de beurs en/of de conferentie bijwonen, ga dan snel naar de RailTech Europe website.

Lees meer:

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Spoorwereld komt samen in Utrecht tijdens RailTech Europe ’24 | SpoorPro.nl
RailTech Europe 2022

Spoorwereld komt samen in Utrecht tijdens RailTech Europe ’24

RailTech Europe '23 belooft wederom een groots en interessant spoors spektakel te worden.

Ruim 8.500 bezoekers, meer dan 100 deelnemende partijen, vier conferentiethema’s en meer dan 30 workshops. Over een maand gaat de RailTech Europe 2024 editie van start in de Utrechtse Jaarbeurs, met als thema Advancing Rail, Empowering the Future.

RailTech Europe ’24 wordt afgetrapt op dinsdag 5 maart, met een spoorse netwerkavond in de RailTech Express Dinner Train. Daarna volgen twee dagen die gevuld zijn met workshops, deelnemers/exposanten, netwerkbijeenkomsten, presentaties en discussies.

De conferentie

Tijdens de tweedaagse conferentie komen vier onderwerpen aan bod die zeer relevant zijn voor de spoorwegsector van vandaag, met interessante sprekers, presentaties en paneldiscussies. De sessie High-speed Rail bevat onder andere presentaties door Emilien Dang, Chief Technical Officer en lid van de raad van bestuur van Rail Baltica en een interview met de chief officer van het veelbelovende Poolse technologiebedrijf Nevomo.

Een ander belangrijk thema binnen de spoorbranche is Cybersecurity and Signalling, waar de risico’s van cyberaanvallen voor de spoorwegsector wordt besproken door Ifigeneia Lella, Cybersecurity Expert bij het Europees Agentschap voor Cybersecurity ENISA. Senior adviseurs bij het Noorse Spoorwegdirectoraat (NRD) Cecillie Bjørløkke en Ingar Osterby spreken onder andere over het optimaliseren van ERTMS-investeringen met ATO.

Er is genoeg gelegenheid voor interactie. Foto: RailTech Europe 2022

Competition in Passenger Rail is het derde onderwerp. Brancheorganisaties, spoorwegbedrijven en juristen volgen de ontwikkelingen van de openstelling van de markt in Europa op de voet en delen hun inzichten tijdens deze sessie. De sessie eindigt met een debat: zullen reizigers profiteren van de openstelling van de markt? Onder meer Nick Brooks van AllRail, Delphine Grandsart, Senior Researcher bij de European Passengers Federation en Viola Sütő, advocaat en eigenaar van LegalRail gaan daarover de debat aan met elkaar.

Het vierde onderwerp is het verminderen van emissies, eveneens een hot item in de railinfrabranche. Matthias Landgraf, oprichter van Evias rail en Sven Schirmer, Corporate Procurement Coordinator bij ÖBB-Holding AG vertellen hoe de aanleg én het gebruik van spoorweginfrastructuur duurzamer kan worden door de inzet van data-analyses, levenscycluskosten, het exact in kaart brengen van milieueffecten, en dit alles te combineren met evaluatieparameters. Ook zullen er tal van andere onderwerpen worden besproken over hoe de spoorwegsector duurzamer te maken.

Diverse workshops

Op de beursvloer van RailTech Europe ’24 vindt u gratis workshops over verschillende onderwerpen. De workshops vinden gedurende beide dagen van RailTech Europe ’24 plaats in drie workshop areas. Van technisch tot het reizigersperspectief en van hands-on tot futuristisch.

Het gebruik van AI bij spoorinspecties door Goldschmidt Holding, How to Fix Europe’s International Passenger Railways door spooractivist en initiatiefnemer van het #crossborderail project Jon Worth, en de technische uitdagingen waar Hyperloop voor staat door Delft Hyperloop, het zijn slechts enkele voorbeelden van het ruime aanbod aan boeiende workshops.

Een workshop op RailTech Europe 2022

In workshopgebied 3 zijn er verschillende CEO talks: diepte-interviews met leiders uit de spoorwegsector, waaronder Marc Ullrich, International Senior Executive bij Vossloh en Gerard Scheffrahn, directeur van het ERTMS-programma in Nederland.

In het panel Women in Rail praten we over de ervaringen van vrouwen in de spoorwegsector met Babette Müller-Reichenwallner, CRO bij Railnova, Linda Thulin, International Development and Relations on Railway bij Trafikverket, en Laura ten Have Krieger, QHSE- en marketingvertegenwoordiger bij Vossloh ETS.

Kortom: RailTech Europe ’24 is hét spoorevenement van het jaar in Nederland. Ben je actief in de spoorsector en wil je je kennis en netwerk vergroten, dan mag je niet ontbreken. Natuurlijk is SpoorPro er ook bij. Kom je langs onze stand? Wil je nóg meer informatie en je direct registreren als bezoeker van de beurs en/of de conferentie bijwonen, ga dan snel naar de RailTech Europe website.

Lees meer:

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.