Minder dan 24 uur te gaan tot RailTech Europe 2022

Foto: Peter Boom/Royal HaskoningDHV

Morgen, op dinsdag 21 juni, staat de Jaarbeurs in Utrecht drie dagen lang in het teken van alle nieuwe ontwikkelingen binnen de spoorsector. De opening van RailTech Europe 2022 zal worden verzorgd door Wino Aarnink, directeur Openbaar Vervoer en Spoor bij het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, waarna een bomvol driedaags programma begint met interessante workshops en bedrijven die hun laatste innovaties zullen presenteren.

De drie conferentiedagen van RailTech Europe 2022 hebben elk hun eigen thema. Dit jaar staan The Digital Railway, Rail Resilience & sustainability en International Long Distance Train Connections centraal.

ERTMS, digital twins en CSS

Op de eerste dag zullen sprekers als Wim Knopperts van het Programma ERTMS en Michiel Cusell van Arriva Nederland het hebben over de uitrol van ERTMS in Nederland. Europees coordinator ERTMS Matthias Ruete zal de voortgang op Europees niveau uit de doeken doen. Ook zijn er interessante workshops te volgen, zoals die van Ricardo Rail over digital twins en Thales over CSS.

Weerbaarheid en duurzaamheid

Woensdag 22 juni, de tweede dag van de conferentie, staat in het teken van weerbaarheid en duurzaamheid. De spoorsector krijgt steeds vaker last van extreem weer als gevolg van klimaatverandering. Rob Goverde van de TU Delft zal uitleggen wat de spoorsector kan doen om weerbaarder te worden. David Quincey van het Britse Network Rail en Katrin Neuhaus van SBB zullen zich ook over dit onderwerp uitspreken.

Internationaal treinverkeer

Donderdag 23 juni, de derde en laatste dag van RailTech Europe 2022, staat in het teken van het internationale treinverkeer en zal er bijvoorbeeld dieper worden ingegaan op wat er nodig is om dit nog beter te organiseren. Zo zijn er niet alleen hogesnelheidsverbindingen nodig, maar moet er volgens de sprekers ook gekeken worden naar de internationale spoorboekjes en de kaartverkoop.

Aandacht voor innovatie

Tijdens RailTech Europe 2022 zal er bovendien volop aandacht zijn voor innovatie. Niet alleen tijdens de workshops en conferentiedagen, maar vooral ook op het zogeheten Innovation Square. Daar presenteren genomineerde bedrijven voor de Innovation Awards hun producten en diensten. Er zullen prijzen worden uitgedeeld in vier categorieën: Digitalisation, Infrastructure, Technology & Design en start-ups. De winnaars worden dinsdagavond bekendgemaakt.

Het is nog mogelijk om een ticket te reserveren voor RailTech Europe 2022.

Bekijk hier alvast een voorproefje van RailTech Europe 2022:

Lees ook:

Dit zijn de genomineerden voor de RailTech Innovation Awards 2022

Auteur: Kenneth Steffers

Kenneth Steffers is (politiek) verslaggever, journalist en redacteur voor SpoorPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Minder dan 24 uur te gaan tot RailTech Europe 2022 | SpoorPro.nl

Minder dan 24 uur te gaan tot RailTech Europe 2022

Foto: Peter Boom/Royal HaskoningDHV

Morgen, op dinsdag 21 juni, staat de Jaarbeurs in Utrecht drie dagen lang in het teken van alle nieuwe ontwikkelingen binnen de spoorsector. De opening van RailTech Europe 2022 zal worden verzorgd door Wino Aarnink, directeur Openbaar Vervoer en Spoor bij het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, waarna een bomvol driedaags programma begint met interessante workshops en bedrijven die hun laatste innovaties zullen presenteren.

De drie conferentiedagen van RailTech Europe 2022 hebben elk hun eigen thema. Dit jaar staan The Digital Railway, Rail Resilience & sustainability en International Long Distance Train Connections centraal.

ERTMS, digital twins en CSS

Op de eerste dag zullen sprekers als Wim Knopperts van het Programma ERTMS en Michiel Cusell van Arriva Nederland het hebben over de uitrol van ERTMS in Nederland. Europees coordinator ERTMS Matthias Ruete zal de voortgang op Europees niveau uit de doeken doen. Ook zijn er interessante workshops te volgen, zoals die van Ricardo Rail over digital twins en Thales over CSS.

Weerbaarheid en duurzaamheid

Woensdag 22 juni, de tweede dag van de conferentie, staat in het teken van weerbaarheid en duurzaamheid. De spoorsector krijgt steeds vaker last van extreem weer als gevolg van klimaatverandering. Rob Goverde van de TU Delft zal uitleggen wat de spoorsector kan doen om weerbaarder te worden. David Quincey van het Britse Network Rail en Katrin Neuhaus van SBB zullen zich ook over dit onderwerp uitspreken.

Internationaal treinverkeer

Donderdag 23 juni, de derde en laatste dag van RailTech Europe 2022, staat in het teken van het internationale treinverkeer en zal er bijvoorbeeld dieper worden ingegaan op wat er nodig is om dit nog beter te organiseren. Zo zijn er niet alleen hogesnelheidsverbindingen nodig, maar moet er volgens de sprekers ook gekeken worden naar de internationale spoorboekjes en de kaartverkoop.

Aandacht voor innovatie

Tijdens RailTech Europe 2022 zal er bovendien volop aandacht zijn voor innovatie. Niet alleen tijdens de workshops en conferentiedagen, maar vooral ook op het zogeheten Innovation Square. Daar presenteren genomineerde bedrijven voor de Innovation Awards hun producten en diensten. Er zullen prijzen worden uitgedeeld in vier categorieën: Digitalisation, Infrastructure, Technology & Design en start-ups. De winnaars worden dinsdagavond bekendgemaakt.

Het is nog mogelijk om een ticket te reserveren voor RailTech Europe 2022.

Bekijk hier alvast een voorproefje van RailTech Europe 2022:

Lees ook:

Dit zijn de genomineerden voor de RailTech Innovation Awards 2022

Auteur: Kenneth Steffers

Kenneth Steffers is (politiek) verslaggever, journalist en redacteur voor SpoorPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.