Dit zijn de winnaars van de RailTech Europe Innovation Awards 2022

Op maandagavond zijn aan het einde van dag 1 van RailTech Europe de Innovation Awards uitgereikt. De bedrijven ThioTrack, CGI, The Decarbonisation Company en Servail vielen in de prijzen. 

ThioTrack mocht de Infrastructure-prijs in ontvangst nemen voor hun zogeheten Green sleepers, oftewel dwarsliggers waarvan het cement, waar dwarsliggers traditioneel van gemaakt zijn, deels vervangen is door zwavel. “Het geeft veel voldoening om in een competitieve industrie als de spoorsector een innovatie tot een goed einde te brengen. Dat heeft veel tijd en energie gekost, maar soms moet je een sprong maken”, zeiden de winnaars na hun uitverkiezing.

In de categorie Digitalisation ging CGI met de prijs aan de haal voor hun VGB-project. Daarmee werkt bedrijf samen met ProRail aan het verbeteren van de bedrijfsvoering bij verstoringen op het spoor, zoals na incidenten, schades of blokkades. “Dit is een ingewikkeld project, dus deze prijs is mooie aansporing”, aldus het bedrijf.

Het initiatief van The Decarbonisation Company om via retrofit-oplossing we dieselmotoren te laten draaien op hernieuwbare brandstoffen kon ook op waardering van de jury rekenen, Het bedrijf werd uitverkozen tot winnaar in de categorie Technology & Design. De prijs voor beste startup ging maandagavond naar Servail, dat een robotplatform ontwikkeld heeft voor het onderhoud aan spoorlijnen en rollend materieel.

Finally, the audience award went to the automated brake testing system for rail freight by PJ Monitoring.

De inzendingen zijn beoordeeld door een professionele jury bestaande uit experts uit de spoorsector. De juryleden waren:

Prof. dr. Rolf Dollevoet (ProRail)
Dr. Matthias Landgraf (Technische Universiteit van Graz)
Enno Wiebe (CER)
Claudia Falkinger (Vrouwen in Mobiliteit)
Diego Galar (Technische Universiteit Lule)

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Nick Augusteijn

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.