Vossloh presenteert nieuwe duurzame innovaties op RailTech Europe 2022

VTM-compact Vossloh
Bron: Vossloh

Op RailTech Europe 2022 presenteert Vossloh nieuwe innovaties voor duurzamer spoorvervoer. Het bedrijf wil hiermee haar assortiment uitbreiden om de spoorinfrastructuur te bevorderen met materieel dat een langere levensduur heeft, veiliger is en tegelijkertijd de CO2-uitstoot verminderd.

Bezoekers van RailTech Europe 2022 in de Jaarbeurs in Utrecht kunnen zich volgens Vossloh verheugen op tal van nieuwe producten zoals de Engineered Polymer Sleeper die ter demonstratie te zien zal zijn bij de stand van Vossloh.

Kunststof dwarsliggers

Met het oog op het aanstaande verbod op het impregneren van houten dwarsliggers, wat schadelijk is voor mensen en het milieu, en vanuit de overtuiging dat kunststof dwarsliggers in de toekomst een duurzaam alternatief zullen vormen voor de houten dwarsliggers, heeft Vossloh een innovatief portfolio ontwikkeld voor verschillende toepassingsgebieden op basis van nieuw isotroop Amalentic-materiaal.

Vossloh

Het gebruik van dit materiaal biedt uitstekende eigenschappen en veel mogelijkheden, zoals diverse toepassingen met verschillende geometrieën. De levensduur wordt zelfs geschat op ongeveer 50 jaar, wat de kunststof dwarsliggers extra duurzaam maakt. Niet in de laatste plaats omdat het materiaal ook nog eens 100 procent recyclebaar is.

Emissievrij preventief spooronderhoud

Vossloh zal nog veel meer innovaties laten zien tijdens RailTech 2022. Zo worden ook de hybride versie van de HSC-city en het Vossloh Track Milling (VTM)-compact systeem gepresenteerd. De HSG-City maakt voor het eerst emissievrij preventief spooronderhoud mogelijk. Zijn grote broer is onlangs bij Prorail als pilot ingezet, waarbij u nu kunt kennis maken met deze vernieuwende slijptechniek.

Daarnaast zal ook de compacte freesmachine van Vossloh te bezichtigen zijn. Deze maakt het snel insporen op de bouwwerkplaats mogelijk met een nauwkeurige verwijdering tot 2 millimeter in slechts één dienst.

Vossloh

Vossloh Topic Lounge

Op de Vossloh-Topic-Lounge.com kan men op verschillende manieren meer informatie vinden over de nieuwe duurzame innovaties van Vossloh, zoals de slimme wisselverwarming of de gewalste stalen CogX. Heeft u nog geen ticket voor RailTech Europe 2022? U kunt hier alsnog een ticket reserveren.

Vossloh

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.