Aalten NABO

NABO’s in Ruurlo en Aalten gesloten; nog vijf te gaan in de Achterhoek

Een trein van Arriva staat op het punt de inmiddels afgesloten NABO in Aalten te passeren. Rob Dammers

Het Nederlandse spoor is weer twee Niet Actief Beveiligde Overwegen (NABO’s) armer. En dat is goed nieuws, want op onbewaakte overwegen vallen jaarlijks gemiddeld twee doden. Sinds 25 juli is de onbewaakte spoorwegovergang aan het Kleuverspad te Aalten gesloten en gisteren werd de NABO aan de Reurinkweg te Ruurlo alvast met hekken afgesloten, vooruitlopend op definitieve sluiting. Bovendien werden er afspraken gemaakt over het beveiligen van een andere NABO in het dorp. Daarmee zijn er nog vijf van de oorspronkelijke 28 – openbaar toegankelijke – NABO’s in de Achterhoek te gaan.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. Ook krijgt u €100 korting op het SpoorPro Seminar ‘Elektrisch werken aan het spoor’.

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Jeroen Baldwin

Jeroen Baldwin is journalist en chef redactie van SpoorPro.nl

1 reactie op “NABO’s in Ruurlo en Aalten gesloten; nog vijf te gaan in de Achterhoek”

asierts|06.08.23|12:15

FF een terminologietip voor de redactie:

1. een onbewaakte overweg is een overweg zonder actieve beveiliging en/of bewaking

2. een bewaakte overweg is een overweg met een vorm van *bewaking*. Dat kan een mens (locale overwegwachter), puur techniek (camera, radar) of een combi van techniek&mens zijn (beveiliging / camera’s / centrale overwegbewaking).

3. een (actief technisch) beveiligde overweg is een overweg met door de trein tijdig geactiveerde waarschuwingslampen, bellen en evt. slagbomen

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.